С камери и „стена на срама“, Община Дупница влиза във война с вандалите и всякакви нарушители

Около 50 камери ще бъдат монтирани в Дупница съвсем скоро, за да съблюдават за реда, обяви на пресконференция днес кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. Превантивната мярка е заради неспиращите унищожавания и повреждания на градинки, детски площадки и други. Нещо повече. Нарушителите, изловени на камерите ще бъдат публикувани на "Стена на срама".

"От около месец отворихме темата след редица случки, събития и посегателства. Лек има и той е свързан с видеонаблюдение. Посегателствата върху детски площадки, пейки, чупене, унищожаване на дървета и цветя, подобрения, които се опитваме да правим, но се унищожават, са най-малкото. Увеличаваме обхвата, в който ще бъдат разположени камери и ще има денонощно видеонаблюдение и съответно записване. По цялото протежение от Градинката "Левски" до кръстовището на Наков мост ще бъдат монтирани камери. Такива ще има и в обхвата на проекта по Зелена градска среда – жк. Развесена върба, жк. Дупница, Триъгълната градинка. Защото се опитваме да изграждаме нещо, но някой отива и го чупи. После викат: "Кмете, ела да видиш". Всяко унищожено нещо, трябва да бъде възстановено, а то се възстановява с парите от нашите данъци. Е аз не искам парите, които влизат в Общината от нашите данъци и такси да отиват, за да възстановяваме вандалските прояви на някой си. Ще се монтират камери в Парк Рила и по протежението на ул. Патриарх Евтимий до Парк Рила. Всяка седмица получаваме жалби от живеещи по тази улица за шофьори, каращи с над 100 километра в час или за мотористи, а пешеходците са потенциални жертви. Ще бъдат подменени камерите в Градска градина и подлеза на Байкал с такива, които са с по-голяма резолюция, за да има възможност не просто да се виждат силуети, а да могат да се разпознават и лицата на хората. Наглостта на някои стигна до там, че изпочупиха и камерите в Байкал. На светофарите при ГУМ и Наков мост, ще бъдат разположени и монтирани 7 камери, като 3 от тях ще бъдат подвижни и следят за нарушаване закона по пътищата. С такива функции ще бъдат и тези по Патриарх Евтимий, разбира се. Каквото нарушение на водач бъде заснето – ще бъде директно предавано към полицията за последващи санкции. Изградената мрежа ще бъде постоянно в услуга и на полицията. Камерите ще бъдат не в частни имоти, а само обхващащи общински. Както искате "Биг брадър" ли, "ВИП брадър" ли, ама това вече не може да продължава. Искам да ги попитам вандалите дали у дома си чупят, трошат и унищожават", коментира инж.Чимев.

 

Гласувайте в нашата анкета: Одобрявате ли монтирането на повече камери в Дупница? (анкетата е публикувана вдясно, под рекламите)

Print Friendly

2 Коментари на С камери и „стена на срама“, Община Дупница влиза във война с вандалите и всякакви нарушители

  1. На „стената на срама“ най-отгоре да се закачат снимките на хората от общината, които с недобросъвестност и безстопанствено отношение допуснаха огрбването на града чрез некачествени материали и работа по проекта в централна градска част, които две години садят десетки дървета и храсти и допускат да изсъхнат, защото няма кой да ги полее и да изкопае подходящи дупки. Не е за срам да насипеш пръст върху асфалта, там където по проект трябва да има зелена площ, да садиш върху асфалта и да гледаш как съхне. Поливат се две- три градинки, а тези до тях съхнат, защото няма кой да премести пръскачката и на никой не му пука. Нали парите са усвоени. Като не искате да плащате на хора да поливат и да се грижат изградете автоматична система за капково напояване.

  2. гражданин // 14.07.2016 в 17:18 // Отговор

    След тях – снимките на дружество „В и К Дупница“, което само разкопава дупки по улиците и взима заплати. Поредното отстраняване на авария на улица – Велико Търново!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien