С 373 000 евро газифицират 8 училища и детски градини в Дупница, 200 000 са за общинската болница

Община Дупница е сключилa договор с Министерство на енергетиката за сумата от 372 159 евро. Това обяви днес на пресконференция кметът на града инж.Методи Чимев. Парите са по т.нар. Норвежка програма. "Това касае присъединяване и осигуряване на газификация на 9 общински обекти. На практика решихме вече този проблем с 90 процента от общинските обекти. Срокът на изпълнение е до 30 април", обясни инж.Чимев.

Обектите, които ще бъдат финансирани и присъединени към газопреносната мрежа са: ОУ Неофит Рилски, ОУ Кирил и Методий, ОУ Климент Охридски, Гимназия Христо Ботев, СОУИЧЕ Св.Паисий Хилендарски, МБАЛ Св.Иван Рилски, ОДЗ Таушаница, ОУ Евлоги Георгиев и детска ясла Пролет.

chimev"Най-сериозна е сумата за общинската болница, където не е ремонтирано от 1954 година и за там е предвидено почти 200 000 евро. С реализацията на този проект в тези обекти, ще спаднат разходите им за отопление с 30-40 процента, а и ще бъде далеч по-комфортно. Вече готвим документите за националния доверителен Екофонд за допълнителни дейности свързани със сградата на Транспортна болница, и ОДЗ Таушаница за въвеждане на енергоспестяващи мерки – изразяващи се в цялостна подмяна на дограма, топлоизолация на стени и покрив, подмяна на отоплителна инсталация и другите съпътстващи дейности. Пред Екофонда ще представим документите и за другите две детски градини, които не беше възможно да ги включим към Норвежката програма, а именно за "Слънце" и "Детелина". Така ще остане реално само сградата на общинска администрация, ама някога и това ще се случи. Важното е че успяхме да решим кардинално проблема за училищата, детските градини и болницата", допълни инж.Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien