Руандийската перла с първа тренировка в Дупница, фен е на Цветан Соколов

Новата перла в състава на "Марек Юнион-Ивкони" Ивес Мутабази направи тази сутрин първа тренировка с дупничани. Ненавършилият още 23 години национал на своята страна пристигна призори в България и сам изяви желание да се включи още на сутрешното занимание. Мутабази има дългосрочен договор с дупничани, които разчитат да бъде поредното им откритие.

Ивес пред витрината с купите и медалите на новия си клуб.

Ивес пред витрината с купите и медалите на новия си клуб.

"Щастлив съм, че ми се удава този път сериозна възможност да разкрия потенциала си. Преди 3 години бях в Япония, но не за 3 месеца, а за 6 месеца и там напреднах за подобряване на отделните елементи. През миналата година, бях в Ираклис, но документални проблеми основно, а и финансовата криза бяха причина да не сключа договор. Говорил съм с другите момчета, които минаха през Марек Юнион-Ивкони – Окело Дауди и Катбарт Малинга, които ми казаха, че това е перфектното място да се развия, условията са чудесни и момчетата ме приеха веднага. Ще дам всичко от себе си както за да се развия, така и да помогна на отбора за по-предно класиране", бяха първите думи на Мутабази.

"Гледал съм основно италианското първенство и харесвам изключително много играта на Цветан Соколов. Дори някои елементи се опитвам да му открадна. Нямах идея, че той е именно от "Марек Юнион-Ивкони" и в мъжете и бил привлечен именно от настоящия треньор Виктор Карагьозов, разказаха ми момчетата. Надявам се да се видя с него някой ден", призна Мутабази. Той впечатли с качествата си и елементите още на първото занимание. В клубния си отбор е играл като диагонал, а в националния отбор като посрещач. Все още не е ясно в "Марек Юнион-Ивкони" на кой пост ще бъде използван, защото следващата седмица пристига още един чужденец, който играе на същите постове.

Print Friendly

1 Коментар на Руандийската перла с първа тренировка в Дупница, фен е на Цветан Соколов

  1. Бре на тоя баба му не е ли от Връбовник

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien