Росен Тимчев сменя д-р Таушански начело на Общинската болница в Дупница?

На извънредна сесия в Дупница ще сменят управителят на общинската болница в Дупница, твърди Дарик. За временно изпълняващ длъжността най-вероятно ще бъде избран Росен Тимчев, член на ПП ГЕРБ и кандидат-съветник от листата на партията, на последните избори. Той беше и в комисията, която извърши доклад за състоянието на болницата. Комисията беше сформирана с решение на ОбС Дупница и в нея освен общински съветници бяха включени и външни експерти. Състоянието на болницата проверяваха д-р Кирил Кирилов, който е общински съветник, както и две външни лица Росен Тимчев и Пламен Цеков.

Росен Тимчев

Росен Тимчев

Положението в МБАЛ „Св. Иван Рилски" е най-страшно коментираха съветници запознали се с доклада на лечебното заведение. Това, което е взето като решение е да бъде сменен управителя на болницата с временно изпълняващ. По време на председателски съвет са коментирани няколко имена, но съветниците са се спрели на Росен Тимчев, който да заеме поста управител до провеждането на конкурс. Това потвърди зам.-председателят на ОбС Йонко Гергов за Дарик. Росен Тимчев е със здравен мениджмънт, освен това е съветник към комисията по здравеопазване в Народното събрание мотивираха се съветници.
Според доклада се предлагат редица мерки за подобряване на състоянието на болницата – сред тях редуциране на предимно немедицинския персонал с 30 %, както и затваряне на неотложния кабинет и закриване на отделението по белодробни заболявания и хемодиализа.
Докладите на всички дружества ще се разглеждат на извънредна сесия, най-вероятно на 7 март.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien