Росен Тимчев, отново, отложи приемо-предавателната процедура на активите на общинската болница

Росен Тимчев

И днес, за пореден път, бе отложена процедурата по приемане и предаване на всички активи, собственост на МБАЛ „Свети Иван Рилски” ЕООД.

Бившият управител Росен Тимчев, се яви в посочения час, но поиска процедурата да бъде проведна в сряда, 21 декември, поради неотложни ангажименти.

Припомняме, че председателят на ОбС в Дупница Ивайло Константинов, на два пъти, прави опит за среща между Росен Тимчев и новия управител на лечебното заведение, за да бъде извършена, по нормален начин, и предадена работата на дружеството. Тъй като опитите му се оказаха неуспешни, той изпрати нотариална покана на бившия управител, а тя му бе връчена в офис на местната телевизия от служител.

Междувременно бе свикана и одобрена, с решение на ОбС, комисия за извършване на неотложната процедура, в случай, че Тимчев, отново откаже да се яви. Само преди седмица, пък, Ивайло Константинов на пресконференция обяви, че бившият управител е ръководел болничното заведение с фалшива диплома, и че липсва сериозна документация по време на неговото отстраняване, което е наложило да бъдат подменени бравите в общинската болница.

plamen-sokolov

Общинският съветник доктор Пламен Соколов, който предложи Тимчев за управител преди девет месеца, а след това Тимчев го назначи на работа, бе и неговата дясна ръка, неприкривайки близките си отношения. При създалата се ситуация, не изненадваща никой, Соколов побърза да се разграничи от действията и предполагаеми злоупотреби, като заяви пред микрофона в ОбС:

„Редно е човек, когато е изпълнявал административна позиция, със своите действия и актове да носи отговорност. Едно мога да кажа, че ако за тези месеци той се е допитвал до мен, съм му казвал, единственото нещо, да бъде максимално придържащ се към закона и да бъде в полза на болницата. От там нататък не съм в час какво се е случвало. Аз не мога да повярвам, че човек с такава позиция няма диплома за завършено образование.”

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien