Ромски турнир по футбол на „Бончук“ започна от днес, финалът е в сряда

Футболен турнир за роми стартира от днес на изкуственото игрище на стадион "Бончук". Той е по повод 8 април – международен ден на ромите. Участват 8 отбора, разделени в 2 групи, които ще играят по системата "всеки срещу всеки". Победителите от двете групи, играят финал, а завършилите на второ ще определят класиралия се на 3-о място. Двубоите от утре до сряда, когато са финала и малкия финал са от 17 часа. Спектакълът е гарантиран, като се има предвид темперамента на участниците.

Print Friendly

8 Коментари на Ромски турнир по футбол на „Бончук“ започна от днес, финалът е в сряда

  1. невеж съм // 05.04.2015 в 19:23 // Отговор

    Какво ?! Римски турнир!? Абе защо на циганите казвате /роми/?!

    • Ромите са най-чистокръвните българи, за иначе византийско, турско, фашистко. Но най-вече турско пет века са около седем поколения все пак, българи, защото не може да има две съседни турски държави.

  2. Daje po princip da ti kaja sme balgari zashtoto jiveem v Balgariq

  3. Даже принципно викаш сте българи ,а?

  4. Имайте на предвид че този сайт журналистите не обичат изобщо нас ромите макар да има интелигентни и учили от нас.От нас няма да получите никаква информация нито за турнира нито за нищо.В 21 век вие тънко настройвате срещу нас но това говори за вашия професионализам и отношение към работата

  5. Пожелавам успех на циганите в турнира и весело посрещане на циганския международен ден . Циганин не е обида – това е етнос . Обида е /мангал/ което като корен идва от турски свързано със сажден , черен , огнище . Циганите идват по българските земи заедно с турците ,но което е по-интересно ,турците не са обичали никак циганите ,дори като кръвен данък /вземането на деца от българските територии за еничарската армия/ е било напълно забранено взимането на цигански деца като напълно неблагонадеждни. Защо ли още от древността не се е славел с доверие този етнос? Защото циганите не декларират никакви

  6. позиви за интегриране и мислят ,че светът се върти около тях , може би ако разберат какво е алтруизъм час по-скоро ,това ще помогне да се пречупи с векове наслоилото се мнение за „хубава работа , ама циганска“. Успех .

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien