РОМСКА НАГЛОСТ! Цигани налетяха да бият сестра от болницата в Дупница, не им дала да берат липа в двора

Сцена като от Холивудски филм се разигра вчера около 16,00 ч в двора на бившата Военна болница в центъра на Дупница. Очевидец на вандалщината разказа пред репортер на в-к Струма за инцидента: "Четири жени и малко дете съпроводени от мъж-бабаит, беряха липа от дърветат в двора на болницата. Главна сестра Малина Кольова им направи забележка. Вместо да се махнат ромите налетяха да я бият. Удариха я по ръцете няколко пъти, докато тя се бранеше от юмруците им", разказва очевидеца. Чували се крясъц и нецензурни думи по адрес на главната сестра. Мъжът и една от жените влезли вътре в болницата и крещели с цяло гърло. "Жената крещеше, че е бременна и била ритната от главната сестра в корема и се превиваше. Настана голяма суматоха във фоайето на болницата. Изскочи д-р Поромински и се опита да озапти наглите нападатели. Те се опънаха и на него. Три пъти звънах на на тел 112 за да търся помощ от полицията. Ромите птк се обадиха на техния лидер в кв "Гиздова махала" Калин Георгиев, който долетя да защити съкварталците си. Пристигна и полиция. Преди да дойдеа патрулката, циганката си скъса блузата и започна да крещи, че главната сестра и я е скъсала. Излязоха шофьори и охранителя да спасяват Кольова", допълни очевидец на екшъна.

Полицаите са поискали да се направи преглед на ромката и да се установи дали е бременна. Ромката се държала грубо и с тях. Гинекологът д-р Борис Попов е установил, че не е бременна. Направени са и кръвни изследвания, но всичко е било в нормата, съобщиха за вестника от болницата.
"Направих забележка на ромите да не берат липа, тъй като има забрана на кмета, а и в болницата не може да се влиза всеки по всяко време. Някои си тръгнаха. Мъжът и една от жените ме налетяха да ме бият. За малко не ми счупиха очилата. В продължение на един час д-р Поромински, шофьори и персонал се оптиваха да ме спасят от линча, на който бяха способни циганите. Пристигна полиция, те налетяха и на полицаите. Мъжът твърдеше,че е ударен с бокс. От къде бокс в боницата. Никой лекар не тръгва с бокс в чанта на работа. Едва оцелях от ужаса,който изпитах", разказа пред "Струма" Кольова.
Двамата роми са задържани за разпит в полицията и след два часа са пуснати на свобода. Образувано е досъдебно производство срещу тях. Целият екшън е заснет с камера.
Print Friendly

2 Коментари на РОМСКА НАГЛОСТ! Цигани налетяха да бият сестра от болницата в Дупница, не им дала да берат липа в двора

  1. На сапун

  2. И сега няма ли да ги съдиме?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien