Роднините от Дупница на прегазения 6-годишен Петьо стартираха подписка срещу убиеца Цветан Пъков

44-годишният Цветан Пъков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов. На 14 април в Панагюрище, 44-годишният Цветан Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата – управлявал е лек автомобил с превишена скорост в населено място и е блъснал движещия се с колело Петьо Гевчанов. Бизнесменът е шофирал със 100 км/ч при инцидента. Той има множество нарушения – от 2003 г. насам има 12 съставени акта и 8 фиша, като четири от тях са за превишена скорост. Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Цветан Пъков. Съдът счете, че 44-годишният мъж има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Ирина Джунева обяви, че Пъков е общественоопасен по отношение на Закона за движение по пътищата. След инцидента бащата Петър питал бизнесмена: „Какво направи, бе човек, утрепа ми детето”, той му отвърнал: „Какво да направя”

„Искаме справедливост и бързо съдебно производство срещу Цветан Пъков – убиеца на Петьо от Панагюрище”, заяви пред „Вяра” вуйчото на детето Кристиян Райнов. Малкият Петьо, който беше пометен и убит на място от колата на пазарджишкия бизнесмен, има роднини в Дупница, които стартират подписка срещу убиеца и в региона. Те искат прокуратурата да изготви бързо обвинителен акт и да не връща книжката на шофьора убиец, пише още в-к Вяра. „Сега единственото, което може да ни помогне, е гражданската позиция на хората, общественото мнение, за да се надяваме на справедливост. Затова правим подписката. В Панагюрище тя вече е подписана от доста хора. Пускам я в София, в Благоевград, сега и в Дупница. Надяваме се на подкрепата на хората, за да не му се размина на Пъков.“ допълва още Кристиян Райнов. „Бабата на детето Росица Колибанекова е от Дупница. Прабабата Божура Медарска живее от близо 50 години в града. Детето е идвало тук за празници, за ваканции. Той много обичаше да парка. За нас сега е важно да съберем с подписката подкрепата на хората, за да не може Пъков да се измъкне. Това ще подкрепи и семейството, няма да спре мъката, но все пак е някак по-лесно да знаеш, че има някаква подкрепа. Имаме нужда от гласност и подкрепа”, разказа потресеният вуйчо, който е братовчед на майката Десислава Гевечанова. „При инцидента детето е било с баща си Петър Гевечанов, семейство държи кафене и автомивка на главната улица в Панагюрище. Малкото братче на Петьо – Ники е на 2 години, майката е била с него тогава. Бащата е трябвало да влезе за една минута в кафенето. След което чул удара и изскочил да види какво става. Той дори не е имал време да реагира, не е имал време да се разправя с въпросния Цветан Пъков”, каза Кристиян. Той уточни, че 44-годишният Пъков върти бизнес с камиони и отрече бащата Петър да е бил в приятелски отношения с бизнесмена, пише още „Вяра“. „Петьо много обичаше да идва на гости в Дупница при прабаба си. И той, и цялото семейство, са от Панагюрище, но много обичаха да идват тук. В деня на инцидента си писахме с лелята на детето Виктория, която е на 16 години. Тя има рожден ден на 27-и. Няма да го празнува, естествено. Искаше пролетта да дойде на гости в Дупница. Семейството е съсипано. Майката Десислава е много зле, на лекарства е.“ разказва още Кристиян

От 2 до 6 г. затвор може да получи Цветан Пъков, който прегази 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище, съобщи прокурор Станка Димитрова. Ако направи самопризнания и поиска делото да се гледа по съкратена процедура без изслушването на свидетели и експерти, наказанието му може да бъде намалено и до условна присъда, коментираха пред „24 часа” юристи.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien