Родителите в Дупница с много висока оценка за услугите в детските градини, повечето са против видеонаблюдение

Много висока оценка за услугите в детските градини на територията на община Дупница дават родителите. Това показват резултатите от анкетата, която бе направена в заведенията. Родителите имаха правото да решат сами дали да бъде анонимно попълнена от тях или да си напишат имената. Любопитното е, че въпреки избухналите напоследък скандали в различни краища на страната с посягането от страна на учителите към децата вербално и с физическа сила, повечето родители имат пълно доверие у преподавателите и не желаят поставянето на камери.

В анкетата са се включили 782 родители на деца, информират от пресцентъра на администрацията. Много са високи оценките за детските градини като предоставена услуга за отглеждане, възпитание, обучение и социализация. 764 са положителните оценки, а едва 17 са отговори отрицателно. На въпросът: "Смятате ли, че е необходимо да се въведе видеонаблюдение в групата на Вашето дете" с отговор "Да" са 354 родители, а с "Не" – 387. Отговор "Не мога да преценя" са дали 41 от отговорилите. Родителите не са убедени, че видеонаблюдението ще подобри условията. 297 вярват, че камерите ще подобрят условията, докато 443 са на противоположното мнение. 39 са отбелязали, че не могат да преценят. "Ако се въведе видеонаблюдение в групата на Вашето дете ще бъдат ли нарушени правата му или на персонала в детската градина" с "Да" са отговорили 306, а с Не – 434.Родителите на 38 деца са отговори с "Не мога да преценя".
Най-добрата оценка за работата в детските градини е обусловен във въпроса "Спокойно ли отивате на работа, оставайки детето си в детската градина". С "Да" са отговорили 665, а с "Не" едва 19. Що се отнася до питането "Споделя ли с Вас детето живота в детската градина", отговор "Да" са дали 716, а с "Не" са отговорили – 65.
Препоръките от родители са свързани с подобряване на материалната база – облагородяване на дворовете и въвеждане на нови методи за обучение, допълват от пресцентъра.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien