РИОСВ-Перник с положително становище, депо в Джерман ще има

Красимир Георгиев (вляво)

Експертен съвет към РИОСВ Перник е дал положително становище за въздействието върху околната среда на депото за неопасни отпадъци в село Джерман, информира зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев, цитиран от Дарик. "Нещата са по процедура, близо година ни бави становище на РЗИ Кюстендил. Но сега очаквам по най- бърз начин директорът на РИОСВ Перник да потвърди решението за ОВОС на Експертния съвет. Близо 10 000 000 лв. за изграждане на първата клетка на депото ще бъдат осигурени от ПУДОС. Всички останали части от проекта- сепариране, компостиране, залесяване би трябвало да се финансират по ОП "Околна среда", коментира Георгиев.
Той не очаква инициативният комитет от с. Джерман да обжалва положително становище за въздействието върху околната среда, защото е направен професионално.
"Разчитам на техния здрав разум, защото плащаме ежегодно огромни санкции. Европейската комисия води наказателна процедура срещу България .В община Дупница плащаме всяка година 800 000 лв. наказателни такси, заради липса на депо. Освен това имаме депо близо до жк. "Бистрица", което трови целия град, така че интересът да се изгради депото е общ", заяви още Красимир Георгиев пред медията.

Print Friendly

1 Коментар на РИОСВ-Перник с положително становище, депо в Джерман ще има

  1. страничен наблюдател // 11.02.2015 в 17:39 // Отговор

    Нека щом има две спорещи страни да решава законосъобразността и правилността компетентния българския съд и / европейски евентуално /, а не представителите на изпълнителната власт в Дупница, които освен всичко са и заинтересована страна в спора. Компклекстна, независима и безпристрастна експертиза трябва, а не зависими и поставени в зависимости експерти.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien