Ремонтните дейности в жк. „Развесена върба“ и новото кръгово изпреварват сроковете

Ремонтните дейности по проекта “Зелена и достъпна градска среда” в Дупница са в напреднала фаза и дори някои от обектите изпреварват срока с 3 седмици. Това стана ясно днес по време на пресконференцията на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. “Всички разбират важността на проекта заради инфраструктурата и облагородяването, както и дискомфорта, който се създава. Има проблеми и въпроси, които възникват, но ги решаваме ежеседмично Затова е хубаво, че вървим по-бързо от посочените срокове”, коментира инж. Чимев. “С това темпо на работа, ще приключим дори много по-рано от крайния срок, който е през месец юли следващата година”, допълни гл.архитект на Дупница Славка Петкова. “Направена е корекция с разширяване на завоя при светофарите на ГУМ. Кръговото кръстовище е планирано да бъде изградено за 45 дни, но както вече разбрахте, сроковете се изпреварват и дано атмосферните условия позволяват да приключим значително по-рано, за да се възстанови нормалното движение”, каза още арх.Петкова.

Проверка е започнала и на гаражните клетки в района на междублоковото пространство в жк “Развесена върба”. Преди седмица, по време на седмичната си обиколка из града, граждани на квартала поискаха от него да бъдат премахнати клетките, както заради това, че ще загрозяват района, а също така и заради това, че били незаконни. Подготвят и подписка с искане за премахването им. Инж. Чимев бе категоричен: “Мястото на тези клетки не е там и ще бъде спазен закона”.

Другият проблем съврзан с този жилищен комплекс е относно детската площадка. “Демонтират се съоръженията, защото ще бъдат изградени две детски площадки за до 3-годишни и до 8-годишни с изцяло нови съоръжения. Така, че нека хората да бъдат спокойни”, обобщи арх.Петкова.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien