Реформаторски блок- Дупница с инициатива в подкрепа на електронното гласуване

На 25 октомври в България ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум. ЦИК вече утвърди образеца на бюлетината за провеждане на национален референдум. В лявата част на бюлетината е разположен въпросът: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?”, а в дясната част са възможните два отговора – „Да” и „Не”. Бюлетините за произвеждане на националния референдум са бели. Всяка бюлетина съдържа: надпис „Национален референдум”; въпроса, на който гласоподавателите трябва да отговорят и срещу който са двата хоризонтално поставени оградени полета с надписи „Да” и „Не” в тях. Думите „Да” и „Не” са изписани с еднакъв едър шрифт.

Реформаторски блок- Дупница излиза с инициатива в подкрепа на електронното гласуване. Ето какво заяви един от лидерите на реформаторите в Дупница Славчо Павлов: "Уважаеми съграждани, на 25 октомври в избирателните секции ще получим по още една допълнителна бюлетина, на която ще има надпис "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?". „Покрай предизборната истерия, май позабравихме един изключително важен въпрос, който ще трябва да решим на 25- ти октомври – въпросът за електронното/дистанционно/ гласуване. Реформаторски блок – Дупница категорично подкрепя електронното гласуване, като в него вижда решението на проблема с гласуването на нашите сънародници живеещи в чужбина. И ако за тези живеещи на юг от България знаем, че се полагат всички усилия гласът им да стигне до урната, то за разпръснатите по цял свят сънародници важат тежки и много често непреодолими правила, които ги възпрепятстват да дадат своя глас за Родината си. Призоваваме съгражданите си, залисани в предизборни емоции, да не забравят за този толкова важен въпрос и да гласуват ЗА приобщаването на българите в чужбина към изборният процес в България.“

11998490_1177917725557825_679829387_n

Print Friendly

1 Коментар на Реформаторски блок- Дупница с инициатива в подкрепа на електронното гласуване

  1. Ел. Гласуване е много хубаво, но не забравяйте, че ако се наложи нашите сънародници от чужбина ще определят кой да ни управлява тук в България, а и не се знае дали този, който гласува ще натиска копчето или някой друг.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien