Работници от „Еврошуз“ в Дупница излизат на протест поради забавени заплати

Работници от "Еврошуз" в Дупница са в стачна готовност заради закъснели заплати, като утре сутрин се очаква да излязат вече във ефективен протест. Проведените днес разговори между работодател и синдикати не са постигнали очаквания резултат и утре 26.08 в 07:30 работниците от обувната фабрика ще стачкуват ефективно. Вчера около 15.30 ч. работниците в цех "Монтажен" са спрели работа за около 30 минути, но след допитване до синдикатите са се върнали на работните места. Събрали са подписка, с която настояват заплатите им да бъдат изплатени до 25 число на месеца. До ситуацията се стигнало, след като бригадирките уведомили работниците, че заплатите ще им бъдат изплатени с няколко дни закъснение – на 01.09.2015 г. Около 500 са работниците във фабрика „Еврошуз“. Работничка, пожелала анонимност, разказа пред репортер на вестник "Струма": "Закъснението не е голямо, но ние изнемогваме с парите. До преди един месец вземахме аванс 200 лв. и 200 лв. заплата. Ръководството реши авансът да бъде 20% от заплатата, т.е. едва 80 лв. На 15 август вместо обещаните 80 лв. на картите ни бяха преведени само по 50 лв. Питахме защо парите са по-малко, но отговор не получихме. Децата тръгват на училище, трябва да ги подготвим, да ги облечем, да купим тетрадки, учебници, правим и зимнина, всеки един ден закъснение на заплатите ни вкарва в задължения към магазините, борчовете ни се трупат”.

Print Friendly

8 Коментари на Работници от „Еврошуз“ в Дупница излизат на протест поради забавени заплати

 1. Гражданин // 25.08.2015 в 21:35 // Отговор

  Стига ревахте особено монтажна за два дена вдигате пара.

  • Ей недей така писа мн е лошо да не знаеш кога ще вземеш заплата така че……

  • eй майка ти мръсна в дупедавката бел ден да не видиш подлого долна

 2. С такива мижави заплати и се подиграват с хората. Това е трагедия. Стачка и за по големи заплати

 3. Гражданин // 26.08.2015 в 0:31 // Отговор

  Трагедия ама я търпите. Спрете да работите не 30 мин.а 3 дни да видите как ще се намерят пари даже и премии ще ви дадат.

 4. Da Evro … v leva I to mijavi podigravat se s horata behe fabrika po vremeto na gospodin Stoqnov a sega ….. prosto nqmam dumi mnogo sa alcni gospojite opravnici

 5. Гражданин // 26.08.2015 в 14:20 // Отговор

  Ха ха

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien