Пуснаха под гаранция директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов е освободен от ареста под гаранция от 30 000 лева, стана ясно преди малко.

Той е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред, свързани с дейността на ръководения от него ТЕЦ.

Христов беше задържан вчера. Подробности за обвиненията срещу него се очакват днес от прокуратурата, като най-вероятно се касае за нарушения, свързани с дейността на ръководения от него ТЕЦ.

Във връзка с постъпил сигнал на 16 януари 2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – Емил Христов.

Разследването продължава.

Print Friendly

1 Коментар на Пуснаха под гаранция директора на ТЕЦ „Бобов дол“

  1. Властите ТРЯБВА да принудят ТЕЦ Бобов дол да премине на природен газ. Газопровода за Гърция преминава на метри от оградата на цетралата. Защо не преминат на газ и да е чисто и без пушеци. Това е единствения вариант да работи без да трови хората.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien