Пускат тока в социалните жилища на Дупница до дни, Общината и ЧЕЗ се разбраха

Социалните жилища в Дупница.

Изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова и главния оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България АД Стефан Апостолов са имали среща вчера, информират от пресцентъра на администрацията. Двамата се договориха енергоразпределителното дружество приоритетно да извърши необходимите действия, така че новопостроените социални жилища в Дупница да бъдат захранени с електричество през идната седмица. По този начин, гражданите, които вече имат осигурен достъп до наетите от тях жилища, ще имат ток до дни.
Китанова допълни още, че до края на тази седмица, теренът около социалните жилища ще бъде разчистен от все още останалите строителни отпадъци и подравнен, а през следващата седмица ще се извърши чакълиране с оглед необходимостта от по-лесен достъп в района.
От Общината припомнят, че уличната мрежа около социалните жилища все още не е изградена поради забавения старт на програма "Региони в растеж", по която са предвидени около 1,5 млн. лева за изпълнението на проекта. Строителните дейности ще започнат и приключат през пролетта на 2016 година, както вече е обявявано.
Отстраняването на забележки по жилищата продължава, като те са за сметка на фирмата изпълнител. "Трябва да сме коректни към хората и осигурим необходимите условия, както по жилищата, ВиК, ел.подаване и т.н. Това е и причината да не сме започнали вземането на месечните наеми, като платен е само депозита в размер на два месечни наема съгласно Наредбата на ОбС. Така че, едва когато приключим с ремонтните дейности, тогава ще бъдат сключени договорите за наем", обясни директорът на Дирекция "Европроекти" Славка Петровска.

Print Friendly

6 Коментари на Пускат тока в социалните жилища на Дупница до дни, Общината и ЧЕЗ се разбраха

  1. Тъпанари лъжливи и неграмотни! На всякъде по света първо се изгражда инфраструктурата, определят се парцелите и се строят къщите!!! Некадърници, неее лапачиии!!!

  2. Красимир // 16.10.2015 в 0:08 // Отговор

    Господин/жо Анонимко, това е проект, който касаеше изграждането само на жилищата. Инфраструктурата трябваше да остане за сметка на общинския бюджет и това е причина един от другите спечелили градове да се откаже. Поради факта че тези, които подкрепяте и сега искате пак да дойдат на власт, бяха оставили един дълг от 20 и кусур милиона лева нямаше как общината да поеме този разход от близо милион и половина. И кмета успя да договори пари от държавата и за това. С други думи хем да плащаме кражбите на тези които подкрепяш хем да се случват нещата. Но за ваше съжаление се случват. Знам че не ви е приятно но няма как. Реалностите са такива, че няма как да крадете отново 🙂 Лека вечер

  3. Красимирчо…..ако си ти това дебело нагло и гнусно същество което е на власт и което в момента прибира част от 6 милиона които бяха отпуснати но вие си присвоихте повече от половината….изобщо не ми говори за власт ясно ли ти е колкото и да плуваш лайна от тази миризлива уста калавиатурен теросрист…времето ви наближава и хората ви видяха колко струвате а ти и целата ви сган от продажници но нали знаеш че ще си платите по един или друг начин……а този сайт е един от наи продажните и близки до вас и ваща долнопробна управа но само се чудя като му писне на народа кво ше правите….СВИНЕ В ЧОВЕШКИ ДРЕХИ…

  4. Важно е,че жилищата са направени и хората,които имат нужда ще бъдат настанени.

  5. Моля да спазвате коректния тон и спрете да използвате нецензурни и обидни думи. Няма да бъдат одобрявани такива!

  6. А този сайт защо не напише,че цяла делегация от Бсп идваха на жилищата и буквално караха хората да излязат на стачка, защото досега отдавна трябвало да има ток и улици. Само че господа социалисти, хората не са едно стадо овце, което да използвате за лична облага. Питал съм и са ми обяснили кога ще са готови. Имах един стол по малко оплаках се и на следващия ден ми го дадоха,водеше се на списък. И с новите съседи така се процедира където има проблем.Улиците са много зле и ще е неприятно докато ги асвалтират,но пък още някой и друг месец какво толкова.Поне ни казаха а не предизборно да ни лъжат като делегацията от Бсп че ако гласуваме за тях още на следващата седмица ще направят всичко. Не сме глупави господа от всички партии. Не ни мислете за глупаци, тъпаци и олигофрени.Има проблеми и срещаме разбиране от кметството и оправят проблемите, но най важното е че вече имаме покрив над главите си

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien