Провериха наличната техника и материали на фирмата за зимно поддържане в Дупница

Комисия от Община Дупница, КАТ-Пътно поддържане и Пожарна направиха проверка на машините за зимно почистване на фирмата, която е ангажирана с тази дейност през зимния сезон. 14 машини ще бъдат използвани по улиците на града и селата, а инертните материали, които ще се използват са пясък, сол и химикали. Зам.кметът на община Дупница Крум Милев уточни, че фирмата трябва да излезе на терен и започне почистване до 5 минути след подаване на сигнал от Общината. "Първо ще се почистват главните улици и тези около училищата, здравните заведения и детските градини. Обхватът е разширен за почистване, предимно в селата. След това ще се "влиза" във второстепенни улици, където всяка година обаче срещаме един и същи проблем – паркирани автомобили и невъзможност на снегорините да минават заради големите си гребла. Търсим съдействие от полицията в такива случаи, но шофьорите не винаги могат да бъдат открити да си преместят автомобила и снегорините няма как да минават. Ще се наблегне на стръмните участъци, като "Градска градина", "Велико Търново", "Георги Икономов" и другите, където ще се обработва с химически материали и сол, за да се осигури проходимост", обясни Милев.

Трите институции, фирмата и селските кметове и наместници на селата проведоха среща, на която обсъдиха взаимодействието на работа през зимния сезон.

photo_2019-12-06_11-52-25 photo_2019-12-06_11-37-52

Print Friendly

1 Коментар на Провериха наличната техника и материали на фирмата за зимно поддържане в Дупница

  1. Дали тая техника от снимката ще чисти улиците в община Дупница или джипове с присадени снегорини от 1500 лева от OLX ???

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien