Прокуратурата поиска арестуваните в Чикаго българи да възстановят 200 000 долара Имената на арестуваните ОБНОВЕНО

17-те българи, замесени в крупна схема за пране на пари и банкови измами в Чикаго, са извършвали престъпления от май 2011 година до септември 2012-та. Американската прокуратура пусна официална информация за акцията. Според обвинителния акт става въпрос за добре организирана международна схема, на чело на която стои софиянецът Георги Мартов, съобщи Нова телевизия. Срещу него има 28 повдигнати обвинения. Той е арестуван заедно със съпругата си Теменуга.Арестувани са общо 15 българи, двама от тях при акция на ДАНС вчера. Един все още се издирва, името му е Даниел Йорданов. Двамата заловени у нас се казват Радослав Павлов и Михаил Петров. Те са и хората, които са събирали незаконно кредитни карти на граждани от Европа, след което чрез скайп или имейл са ги пращали обратно в Чикаго на Мартов и останалите замесени. След това те са били дублирани върху гифт карти с магнитна лента с помощта на специални устройства, а сметките на нищо неподозиращи хора в Европа са били източвани. После парите са били изпращани обратно в България чрез парични преводи през българския център "Родина”. Неговият собственик Емил Господинов също е арестуван. Прокуратурата искат да бъдат възстановени 200 000 долара от 15-те задържани и още 50 000 долара от Мартов, Петров и Господинов по обвиненията за пране на пари. Вчера следобед те всички са пледирали невинни по повдигнатите обвинения.

Източник : 24 chasa.bg

От ДАНС официално обявиха : На 25 март 2014 г. на териториите на България и САЩ е проведена координирана операция на Федералното бюро за разследване и Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Върховна касационна прокуратура. Задържани са 16 български граждани, от които 14 в Съединените щати и двама у нас, имащи отношение към изграждането и експлоатирането на престъпна структура, ангажирана с извършването на картови измами и пране на пари.

Още по темата : Топ-играч на покер задържан

Друг от арестуваните Димо Дешков е от Пловдив и е завършил математика. В САЩ заминал на бригада и работи като спасител на басейн в Чикаго.

Според медиите в САЩ задържаните в София са Радослав Павлов-Ради (36 г.) и Михаил Петров (41 г.). Арестуваните в Чикаго са: Доменико Евтимов (46 г.), Александър Савов (47 г.), Георги Мартов- Мицубишито, Теменуга Колева-Нушка (37 г.), Емил Господинов (44 г.), Иван Коцелов (32 г.), Георги Вангелов-Жоро (26 г.), Светослав Неделчев (28 г.), Даниел Йорданов (29 г.), Деян Славчев (28 г.), Карл Поповски-Киро Поповски (23 г.), Николай Тодоров-Никеца (35 г.), Младен Георгиев (25 г.), Недислав Габов (23 г.), Димо Дешков (28 г.), Ето и предоставеният списък с имената в САЩ на страниците на България сега Виж ТУК

nk_500gm_500

Очаква се днес да има и пресконференция в Чикаго на която ще се предоставят още подробности. Това не е първият път на задържани в САЩ българи за измама с кредитни карти.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien