Проф.М.Константинов: ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ взимат по един мандат в Кюстендилска област

4- те мандата в Кюстендилска област се разпределят по едни за ГЕРБ, БСП, ББЦ и ДПС, по данни на Екипът на Агенция за прогнози и анализи и Българска асоциация по изборни системи. Те публикуваха на сайта си преди ЦИК разпределението на мандатите от Изборите за народни представители 2014.
В националния ефир на Дарик професор Михаил Константинов обясни, че тези резултати ЦИК ще публикува в утрешният ден и те ще покриват информацията на неговата агенция. В момента от ЦИК правят повторна проверка, като данните са същите, но тази проверка се налага, защото това е изискване на закона.
„Методиката е такава, че един глас в повече в един район, може да промени мандатите в друг регион. Това е и причината ЦИК повторно да проверява данните. Гласовете за ДПС в Кюстендил идват от преразпределението на гласовете от чужбина. Тъй като вотът от чужбина няма къде да се сложи, няма регион "Чужбина", тези 5-6 мандата, които получава ДПС зад граница се разпределят в страната. Такъв е случая в Кюстендил.Системата на национално ниво е справедлива, но не и по региони.Гласът за любимата ви партия не се губи, той ще "излезе" в друг избирателен район,където ще има мандат", заяви професор Константинов.

източник: Дарик

Print Friendly

1 Коментар на Проф.М.Константинов: ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ взимат по един мандат в Кюстендилска област

  1. Смешника Чимев // 07.10.2014 в 16:46 // Отговор

    Смешник /и крадец/ Чимев, прочети това:
    „Тъй като вотът от чужбина няма къде да се сложи, няма регион „Чужбина“, тези 5-6 мандата, които получава ДПС зад граница се разпределят в страната. Такъв е случая в Кюстендил.Системата на национално ниво е справедлива, но не и по региони.Гласът за любимата ви партия не се губи, той ще „излезе“ в друг избирателен район,където ще има мандат“, заяви професор Константинов.
    Прочете ли го? Или като открадна 500-600000 и вече се слагаш над закона?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien