Продължават драмите около общинската болница в Дупница! Доц.Недин: Постоянно идват нови фактури

Състоянието на общинската болница в Дупница отново бе тема на днешното заседание на местния парламент. Съветниците гласуваха и приеха отчета на дружеството за миналата година, но отново темата бе бъдещето й, както и финансовото реално състояние. "Дори и сега е трудно да се определи какво е финансовото състояние, защото постоянно идват някакви фактури от миналата година. Уточнихме се с Икономическа комисия до 20-и юни да предоставя отчет за месеците април и май, за да видиме какво е състоянието и положението", обясни временният управител доц.Недин.

Росен Тимчев

Росен Тимчев

В залата бяха огласени страховити цифри разходвани за дейности като над 100 хиляди лева за освежаването на детско отделение, както и огромна 5-цифрена сума за услуги от адвокатска кантора от Благоевград през миналата година. Д-р Матей Попниколов призова да не се прави политика от проблемът и да се спре с декларации, а да се действа и помага. Той предложи възстановяване на две от дъщерните фирми на болницата – за доболнично лечение и изнесена аптека, които да формират приходи на общинското болнично заведение. Отново бе поставен въпросът за отношението и най-вече ангажираността на началниците на отделенията, които трябва да помагат при предприемането на мерки за спасяване на болницата. Известен оптимизъм изрази д-р Лорета Николова. "От 2
Доц.д-р Димитър Недин

Доц.д-р Димитър Недин

месеца зам.кмета Китанова е като финансов директор на болницата и работи по осигуряването на заема. Истината е, че Управителят трябва да седне и да започне да смята, а договорите, които не са работещи и излишни да ги прекратява", категоричен бе кметът инж.Чимев.

Сред проследилите сесията бе и един от членовете на ръководството на "Да, България" Любомир Авджийски, който се провикна с въпрос: "Кой предложи Росен Тимчев за шеф на болницата". Той се закани на следващото заседание да поиска официално отговор за това.

Print Friendly

3 Коментари на Продължават драмите около общинската болница в Дупница! Доц.Недин: Постоянно идват нови фактури

  1. Все тарикати днес.Матейката да си гледа частната болница а да не умува много.Кой може да знае Тимчев какви ги е вършил.Да назначиме у болницата у гледарица да познава какви фактуъри откъде ще дпойдат,а?А и оня Соколов дето набута Тимчев да трае,че с тея „ремонти“ и доставки у детско лапна марета.Хората ви гледаме по телевизията и ви знаем така че няма как да се скриете от лакомите си задници и наглярство което знаем.И Кире да каже защо позвеоли да ни отрежат 40000 лева месечно от здравната каса преди 6 години а не да се прави на умник.Знаем го и него къв е мишок.Заради него всяка година гибиме по 500000 лева.Сега нямаше да сме така ама е заради тея сме затънали до шията

  2. А какви ги върши Таушански и какви ги надроби Миков знете ли? Всеки говори чул недоразбрал и накрая само глупости, отделенията са полупразни заради някои колеги, не заради направените ремонти!

  3. Ще остане само болница “ Кралството“.Добре че сме близо до София.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien