ПРИЗНАНИЕ! Играч на „Марек Юнион-Ивкони“ отива в „драфта на богатите“ в Италия

Един от волейболистите на "Марек Юнион-Ивкони" е на път да промени живота си само за броени месеци, след като дойде в Дупница. Угандийската перла на дупничани Катбарт Малинга ще заиграе редом с едни от най-големите звезди на световния волейбол. До преди 4 месеца за Малинга се знаеше само, че е от Африка, а от клуба бяха категорични, че ще го дадат в чужбина след 2 години, за да го разработят. Малинга показа много силни игри, въпреки липсата на опит и не само, че вече привлече интересите на чужди клубове, но може да постигне още по-голям успех. Той бе не само одобрен, но и поканен да се включи в драфта за избор на играчи за Южна Корея. Едва 30 са волейболистите от цял свят-предимно национали на Бразилия, Франция, Русия, Сърбия, Полша, Австралия, Канада и т.н., които се събират в Италия на драфта, за да се уредят с договор в тази страна. Ситото е много голямо обаче, защото всеки чужденец отишъл там, подписва за минимум…300 000 евро за един сезон. "Самият факт, че те канят на драфта из между над 100 много добри играчи от вета е огромен успех особено за

Людмил Найденов

Людмил Найденов

толкова млад играч като Малинга. Той много тренира тази година, има страшни качества, всички се убедиха в това, и резултатите са налице. Но не трябва и да е изненада подобно нещо, защото в "Марек Юнион-Ивкони" сме доказали през всички тези години, че имаме най-добре работещата в България школа и стратегия с млади играчи, а клубът ни е трамплин за силни отбори в чужбина, което е без аналог в последните 10-11 години у нас", коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов. "Пожелаваме му късмет на Малинга на драфта, където съм убеден, че ако не тази година, то след 2-3 със сигурност ще успее като е натрупа повече опит и практика. Рано е да се каже дали ще остане при нас и следващия сезон, макар да ми се иска, защото мисля, че още година ще му бъде от полза при нас за кариерата му, но пък и оферти от силни клубове, няма как да се игнорират. Не чакайте и през новия сезон звезди при нас. Само млади момчета с качества и перспектива и подготвяме нова изненада от Африка, но всичко с времето", допълни загадъчно клубният началник.

На драфта в Италия ще има още познати имена от родното първенство. Валентин Братоев от "Нефтохимик" и руския диагонал Кирил Клец, който игра под наем в "Монтана". На драфта ще бъде и българинът Бранимир Грозданов, който през този сезон игра във Франция. Бившият играч на "Марек Юнион-Ивкони" Венелин Кадънков и диагоналът на "Добруджа" Жулиен Георгиев също бяха мераклии за драфта, но не бяха харесани и не получиха покани.

Пол Карол, Павел Мороз, Кевин Льо Ру, Сам Холт, Йосвани Ернандес, Феликс, Агамес, Зобровски са само част от големите имена в света, които ще бъдат на драфта. Не повече от 7-8 ще бъдат щастливците, които ще подпишат в Южна Корея.

Print Friendly

2 Коментари на ПРИЗНАНИЕ! Играч на „Марек Юнион-Ивкони“ отива в „драфта на богатите“ в Италия

  1. Анонимен // 16.04.2018 в 8:52 // Отговор

    Продават всичко живо от Ивкони, после се кара Иво че няма успехи и се отказват спонсори и отбора е пред закриване…

  2. жител на дупница // 16.04.2018 в 19:47 // Отговор

    Ние гласувахме за Ивкони, ама изглежда гледа само собствените си интереси – пари и облаги.Преди гласуването беше друго,въпреки че се отказа от депутат не държи на думата си.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien