ПРИЗНАНИЕ! Дупничанин свири в откриването на Младежката олимпиада в Баку

Симеон Иванов (вляво).

Международният ни рефер по волейбол Симеон Иванов получи поредното признание за класата си в този спорт. Дупничанинът ще свири срещи от Младежката олимпиада, която започва тази неделя в Баку. 43-годишният химик, който работи в най-големия фармацевтичен завод в града е вече в Азербайджан. Нещо повече. Иванов ще бъде втори съдия на мача с който се открива олимпиадата Русия-Беларус, а след това е първи на другия двубой от групата между домакините и Русия.

Атанас Върбанов (вляво) и Симеон Иванов са вече в Баку.

Атанас Върбанов (вляво) и Симеон Иванов са вече в Баку.

Той е един от най-добрите млади рефери в Европа и водещ у нас, като в евротурнирите все по-често получава наряди за най-тежките мачове. Миналата година бе перфектен на финала в турнира за Купата на ЦЕВ (жени) между грандовете "Казан" и "Бусто Арсизио".

България е представена с още един рефер. Това е най-проспериращият ни международник Атанас Върбанов, който получи наряди за женските отбори на Беларус-Германия, а при мъжете на домакините с Германия. Съвсем на скоро, 35-годишният рефер от Казанлък издаде своята първа стихосбирка, която се увенча с голям успех.

България изпраща 52 състезатели, представители на 7 спорта – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване, тенис, борба и волейбол (с отбори и при момичетата, и при момчетата). Българските състезатели до 19 години бяха изпратени от шефката на БОК – Стефка Костадинова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien