Привикаха ромските лидери на Гиздова махала в Дупница на среща с Полиция и Община, ето какви мерки се вземат

Среща с лидерите на ромската Гиздова махала се състоя в сградата на Община Дупница днес, информират от пресцентъра на администрацията. Повод за нея бяха зачестилите сигнали от живеещи в района за нарушаване на обществения ред и неспирното озвучаване със силна музика по време на семейни тържества и празници. В уикенда, сватба на живеещи в Гиздова махала е продължила до след полунощ, като на три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и накрая се е наложило да прибегне до задържането на някои от почерпените роми. Това провокира кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев да поиска спешна среща на Полиция, IMG_7474Община, медиатори с ромските лидери в района, за да се прекрати тази практика. С ромските лидери на срещата бяха още началника на РУП-Дупница Борислав Динев, Сергей Симеонов-началник Сектор "Охранителна полиция", зам.кметът на Дупница Крум Милев, представители на общинския съвет по етнически и интеграционни въпроси. "Зачестиха драстично жалбите от района за нарушаване Наредбата за обществения ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на постоянно създаващите проблеми в района и те ще бъдат извикани в полицията, за да им се съставят протоколи. При последващи нарушения, техниката за озвучаване ще им бъде конфискувана, както и ще бъдат приложени всички законови мерки за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами призоваха, да се вземат мерки срещу малолетните в квартала, които шофират и постоянно създават предпоставки за ПТП-та. Имената им вече са предоставени на полицията и също ще бъдат предприети мерки срещу тях. Започват беседи от страна на лидерите и медиаторите с ромското население в квартала за промяна начина на честване на семейни тържества, така, че да не се пречи на живущите в района, а и да бъдат спазвани Наредбите. В крайна сметка пред Закона-роми, българи всички сме равни", обясни Милев.
Припомняме, че жителите могат да подават сигнали денонощно на тел 112 и на 0701 5 92 59.

Print Friendly

2 Коментари на Привикаха ромските лидери на Гиздова махала в Дупница на среща с Полиция и Община, ето какви мерки се вземат

  1. Звънете директно на 112, иначе няма файда, знам го от личен опит.

  2. Господин кмете,моля срещнете се и със собствениците на заведенията Олд Дъблин и Ловен дом.Музиката в петък и събота от Ловния дом,а тя не е много по-различна от тази в Гиздова махала, оглася не само къщите около Ловния дом,но се чува и на много,много по-голямо разстояние.А тези под Спортната зала са изнесли 2 чадъра на тротоара и след 23 часа живеещите в блоковете на улица Христо Ботев ,сме длъжни да им слушаме разговорите и виковете.Опитахме да говорим с работещи в заведенията по телефоните дадени им в сайтовете,да не викаме веднага полиция,да не пускаме жалби до общината,но ефект НЯМА.Така че трябва да се намесите Вие.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien