През март внасят проекта за уличното осветление в селата от община Дупница, парите от Норвегия

В началото на месец март 2018 година ще бъде отворена мярката, по която ще внесем проекта за подмяна на уличното осветление в селата от община Дупница, обяви по телефона от Норвегия кметът на града инж.Методи Чимев. Той, заедно със заместника си по европейските проекти Красимир Георгиев са в Осло на работна среща във връзка с

Кметове и заместници от 17-те български общини.

Кметове и заместници от 17-те български общини.

осигуряване на средства по "Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство", известно у нас като "Норвежката програма". 17 са общините от цялата страна, които са реализирали успешно проект по тази програма и получиха покани за участие в мерките по енергийна ефективност. "Показаха ни някои сгради, където са приложени различни механизми за енергийна ефективност, и които могат да бъдат приложими и у нас, в зависимост от проектите, които ще изготвим. Това ни дава ясна представа за конкретния ефект, който ще има, така че имаме вече варианти за такива сгради, които са общинска собственост, и за които да изготвим проекти. Водещ проект ще ни бъде подмяната на уличното осветление в селата. Вчера с Георгиев имахме официални срещи с част от партньорите, всички от Норвегия, разбира се, с които ще си партнираме при реализацията на  намеренията ни, за да бъдем готови напълно с документите при отварянето на мярката. Днес имаме още една такава среща с други партньори от Норвегия в тази сфера, с които ще коментираме конкретни наши идеи и възможностите за реализация", допълни инж.Чимев.
Кметовете и заместници на българските общини, които са в Осло днес имаха и среща с посланника на България в Скандинавската страна Румяна Митрева.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien