Прекратена е окупацията на Софийския университет

 Възстановена е работата на Ректората на Софийския университет. Тази сутрин окупацията беше прекратена. Обстановката в района е спокойна. На стълбите при един от входовете е поставен плакат с надпис „Народе, къде си? Проф. Илчев, не можахте да употребите полицията и решихте да използвате преподавателите като инструмент за защита на партийни и лични интереси? Гениално! Но ние имаме по-добра идея – СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ”.


Спокойна е обстановката в района на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Няма полиция около университета. Движението се осъществява нормално. 


„Решението за падането на окупацията на Ректората на Софийския университет беше моралното решение. Окупацията падна, за да могат преподавателите да си вземат заплатите. Те не са виновни. Проф. Илчев се крие зад тях, защото не може да ни изкара с полиция. Оттук нататък не се отказваме. Ще продължим, няма да се откажем”, обясни един от окупаторите цитиран от Агенция Фокус. По думите на друг студент, през нощта не е имало достъп до университета. Окупаторите са били изцяло изолирани от външния свят, защото сградата е била обградена от полиция. 


Днес е учебен и работен ден в Ректората на СУ.

снимка : Агенция Фокус

Още по темата  :   Окупация  Сезон 2 Епизод 1

                                 Протест и контрапротест пред СУ

                         Ректорът внесе жалба в прокуратурата

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Прекратена е окупацията на Софийския университет

  1. можеше още няколко дни добре плаштаха и ставаше копонче

  2. Добре че не свалиха правителството , защото благодарение на Станишев , Местан и Сидеов заплатите растат , цените падат , парното поевтинява , пенсионерите се радват на щастливи дни

  3. Седва продължение нали така пишат , вземайте пуканки ще гледаме

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien