Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов подаде оставка, Силвия Овчарченска ще води сесията

Костадин Костадинов бе в стихията си.

Досегашният председател на Общински съвет-Дупница Костадин Костадинов подаде своята оставка. Той е входирал до Общински съвет желанието си да напусне своя пост. Оставката му обаче не е изненада, тъй като в случая той спазва решението на местните парламентаристи за ротационен принцип на председателското място за срок от по 6 месеца. Костадинов седна на трибуната на ноемврийската сесия. Тогава той получи 19 гласа подкрепа като издигнат от Обединен демократичен блок, срещу 12 за неговия опонент д-р Матей Попниколов, издигнат от ГЕРБ.

Най-вероятно начело на ОбС ще бъде избран представител на БСП, като "червените" вече заявиха намерението си да имат свой кандидат, но още не са обявили името му. Не е ясна позицията на ГЕРБ и дали ще издигнат свой кандидат.

При тази ситуация, сесията утре ще открие зам.председателя на ОбС Силвия Овчарченска. Ако до края на деня днес, не бъде входирана докладна за избор на нов Председател, то тя ще ръководи заседанието, а изборът ще бъде на следващата сесия. Ако обаче бъде входирана докладна от някоя партия или самият Костадинов, то изборът ще се проведе още утре.

Print Friendly

2 Коментари на Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов подаде оставка, Силвия Овчарченска ще води сесията

  1. Най после този противен тип се махна ! Докато той беше председател в общината беше истински цирк!

  2. Като помисли човек червените бузки на Сашко Анин са почервенели още повече като вижда как ще бъде издигнат за председател. Гледайте как гласуват десни и леви заедно в името на общото лапане

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien