Председателят на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов инициира среща с лидерите на десните партии (ВИДЕО)

Целта на срещата ни не е да правим предизборни коалиции или образно казано "да делим баницата". Целта е да обсъдим съвместни политики по отношение на Дупница, да обсъдим съвместни действия и да се обединим около конкретни стъпки, зa които да имаме единение и гаранция за гражданите, че това ще бъде реализирано през следващия мандат.

Това каза на съвместна среща днес с лидерите на десните политически сили в община Дупница, председателят на ГЕРБ Ивайло Константинов. Всички поканени изразиха готовност да се включат в срещата, но поради ангажименти извън страната, някои от тях нямаха възможност да присъстват. На поканата се отзоваха д-р Скринска и Славчо Крумков от "Обединени земеделци", Емануела Кацарска от ДСБ, Вергил Кацов от ОДБ, Георги Георгиев от СДС и земеделецът Добри Веселинов.

DSC00207Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов подчерта, че целта на срещата не е да се търси подкрепа за кмета или за листата на ГЕРБ. "Срещата е провокирана от това, че отговорността за развитие на Дупница в последните години е именно на дясното пространство. Опитът и резултатите от гласуванията показват, че около 65% от местния парламент обикновено се заема от дясно мислещи представители", каза още Константинов.

Лидерите на партиите се обединиха около идеята, че политиките, които са добри за развитието на общината, следва да се подкрепят от всички дясномислещи. Четири теми се откроиха като приоритетни и срещнаха подкрепа у присъстващите. Като ключов проблем в икономиката на града се очерта липсата на работни места и липсата на добри перспективи пред младите. Присъстващите подчертаха колко е важна ролята на бизнеса в тази връзка, и че с негова помощ може да се привлекат обратно младите и да се работи за развитието на града.

Друг проблем, стоящ на дневен ред, е състоянието на инфраструктурата в града и в селата. Тук най-вече липсата на качествено изградена и морално остаряла канализационна система, откъдето често се налагат ремонти и разкопавания по пътната настилка.

Като трети проблем изпъкна липсата на благоустрояване в селата. Община Дупница отново не е включена в Програмата за развитие на селските райони и не може да се възползва от възможностите, които се предлагат, особено за земеделците. Друг акцент от разговора бе, че община Дупница не се възползва стопроцентово от природните си дадености. "Важно е да се насочи вниманието в тази посока – възможностите, които имаме за туризъм, привличане на туристически поток и оттам разкриването на нови работни места", заяви Константинов. Като идея се обсъди възможността Бели път да се превърне в привлекателна дестинация за развитието на местния туризъм. На срещата бяха обсъдени и възможностите за привличане на чужди инвеститори, както и идеята за откриване на филиал на Висше учебно заведение в Дупница, за да се върнат младите в града.

Присъстващите се обединиха около тезата, че е важно сегментираното дясно пространство да бъде обединено, независимо дали в обща или в отделни листи. Независимо от това кой ще участва в Общинския съвет, тези идеи следва да срещат подкрепа в десния център. В края на разговора стана ясно, че това е първата, но няма да остане единствената обща среща между лидерите на десните партии в града.

Повече подробности, във видеото ТУК

Print Friendly

8 Коментари на Председателят на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов инициира среща с лидерите на десните партии (ВИДЕО)

 1. Следващите срещи ще се провеждат в изоставения строеж на МОЛ,собственост на председателя на ГЕРБ.Успехи момчета!

 2. до горното говно // 05.05.2015 в 20:51 // Отговор

  Кой тъпак пипе тия глупости бе да му сера в устичката!

 3. С Вергил Кацов губите от моето семейство 3 гласа за ГЕРБ.

 4. Вергил Кацов и Йонко Гергов Поканени на среща???? И мен и жена ми не ни бройте също на изборите ако тези ще са партньорите.

 5. ДО СТАРОГРАЖДАНИН // 06.05.2015 в 0:06 // Отговор

  Старогражданин какво е мнението ти за тази среща и най-вече наличието на такива персонки. Я да чуем мнението ти

 6. И не само включилите се в коментарите, и още много гласове ще изгубите, ако правите срещи с такива лицемерни и подли „хора“ като цитирания в първия коментар

 7. майтапчия // 07.05.2015 в 9:43 // Отговор

  Информацията ,коато се добива от публикацията е:
  1.Събрали са се ,за да РАЗДЕЛЯТ БАНИЦАТА, която принципно трябва да е на Дупничани а не на Ивкони.
  2. Признават безхаберието ,некомпетентността ,безпомощността и бездействието си през последните години, за справяне с безработицата,разбитата инфраструктора и подпомагането на бизнеса.
  3.Говори се ПРИНЦИПНО ,че трябва да се решат по-горните проблеми,сякаш са открили топлата вода,а тези проблеми са всеизвестни на гражданите,чак до децата в 1 -клас,но НЯМА КОНКРЕТНИ МЕРКИ И ИДЕИ,а само лозунги ,зазубрени от както са били комсомолци и леко напарюмирани в стила на И.Костов и Б.Борисов.
  4.Показва се пълно непознаваме на туристическия бизнес,но с възможност за усвояване на пари(!!!) по евнтуална европрограма, за ..??..“Бели път“..който го знаем само Дупничани, при това мн. малка част.
  5.Всичко това показва НАГЛОСТТА на некадърни политици,тяхната безидейност и желание единствено за лично облагодетелстване.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien