Председател на ОбС-Дупница и проектобюджета ще се гледат в деня на влюбените

Под знака на любовта ще премине насрочената за 14 февруари сесия на Общински съвет-Дупница. На тази дата, която в цял свят празнуват Свети Валентин, местните парламентаристи ще избират председател и ще гледат проектобюджета за 2014 година.

В публичното пространство отново се започна с коментирането на всякакви имена за наследници на подалия оставка Ивайло Константинов, но както се видя преди седмица, всичко е в сферата само на догадките и слуховете. Като че ли с най-голям шанс е Силвия Овчарченска от НДСВ, която има подкрепата на БСП, вероятно на колегите й от "Лидер", както и на нейната група от Обединен демократичен блок. Като се има предвид, че групата от ГЕРБ заявиха, че нито ще предлагат свой за този пост, нито ще участват в избора, на практика това означава, че 22-мата съветника ще могат да изберат с лекота и без особени дебати председател. Съвсем друг е въпросът, дали Овчарченска ще се навие или ще бъде търсен вариант с друг представител на ОДБ – Йонко Гергов.

Много дебати ще предизвика и проектобюджета за тази година, който е намален с близо 3 млн лева в сравнение с 2013-а година. Цифрите в него остават както бяха обявени преди седмица от бюджетара на Общината Павел Петров и зам.кмета по финансите Олга Китанова, независимо, че вчера съветниците гласуваха облигационен заем в размер на 1,75 млн евро. "Едва след като всички процедури приключат и заема бъде взет, тогава ще се прави корекция по бюджета. Към деня на сесията, той остава в обявените размери. Корекция може да има едва след 2-3 месеца най-рано", обясниха от пресцентъра на Общината.

Другите точки от сесията са текущи и касаят работата на администрацията.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

3 Коментари на Председател на ОбС-Дупница и проектобюджета ще се гледат в деня на влюбените

  1. Кой и да изберат все ще си гледа как да си напълни джоба

  2. И какво стана накрая пак нищо. Ще се връщат само парите дето откраднаха Агент Тони и Галеви, а го набутаха Янев. И ква е тая Овчарченска бе. Тая ли че я слагат. Тя предложи фалшифия уж еско-договор а се оказа че не е такъв. Или си прибра тя нейното и сега че й връщаме на нея глупостите

  3. Надявам се да изберат най-достойният. Но като гледам БСП доста са се подплашили и на изборите ще играят на живот и смърт. Щом и Дангов отново притиха под крилото си значи залогът е доста висок. А той милият май удобно затвори очички за прегрешенията на съпартийците си… и това е политика….но каква…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien