ПРЕДКОЛЕДНО! Чимев и Китанова издействаха всички блокирани в КТБ пари за образование в Дупница

Двуседмичните разговори и срещи в Министерство на финансите от страна на кметския екип на Община Дупница в лицето на кмета Методи Чимев и зам.кметът по икономическите въпроси Олга Китанова дадоха резултат, информират от пресцентъра. По сметката днес са постъпили в пълен размер всички пари на детски градини, училища и други блокирани в КТБ, допълват от кметството.

kitanova977 125 лева е общата сума, която трябваше да бъде преведена до 4 февруари следващата година, но за Община Дупница това се случи далеч преди крайния срок. “Бяхме настоятелни в разговорите си и срещите, защото знаем каква нужда изпитват от тези пари най-вече в образователната система. За наша радост срещнахме разбиране и парите са вече факт. Използвам възможността да благодаря на министъра на финансите г-н Горанов, че разбра нуждите ни в този момент”, коментира Китанова.

От тази сума, 777 521 лева са парите само на учебните заведения и за учебници, 39 325 лв. на детските градини, а останалите са за други второстепенни разпоредители и общината. “От утре ще започнем с преводите по сметките на всички. Най-важното е, че в образователната система ще посрещнат новата година без финансови проблеми”, допълни Китанова.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien