Повече от 24-часа близо 130 миньори са под земята. Колегите им изкараха нощта под дъжда навън и изградиха барикада на портала.

Близо 130 миньори от рудник "Бабино" в Бобов дол остават на протест под земята. Те са там вече повече от 24-часа. През нощта няма инциденти. Припомняме, че петима от миньорите бяха изведени снощи поради влошено здравословно състояние, но са стабилизирани и са по домовете си. Останалите миньори от рудника от втора и трета смяна бяха цяла нощ отвън на дъжда, пред бариерата, където вече има издигната имровизирана шатра. Те събират средства, за да подпомагат и с храна колегите си под земята. „Сами закупихме хляб и колбаси. Синдикатите казаха, че нямат пари“, споделиха тази сутрин протестиращите.В рудника има дежурни медицински лица и минни спасители. Бизнесмен от Бобов дол дари тази сутрин към 08:00 часа банички за закуска на протестиращите, като голяма част от тях са свалени на миньорите протестиращи под земята. „Това е за колегите вътре“, заявиха хората. Миньорите излязоха и с апел към бизнеса в Бобов дол: "Бизнесмени от Бобов дол донесете храна за колегите под земята. Без мината и вие няма да работите ""Въгледобив- Бобов дол" официално информира Бюро по труда- Дупница, че предстоят масови съкращения на 650 души, защото е в ход процедура по закриването на рудника.

още по темата: Миньорите остават под земята, блокадата отвън също. Не допуснаха хора на Христо Ковачки да напуснат територията на рудника.  

Print Friendly

3 Коментари на Повече от 24-часа близо 130 миньори са под земята. Колегите им изкараха нощта под дъжда навън и изградиха барикада на портала.

  1. Молим всички познати,близки,роднини и т.н.ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

  2. браво това е начина докрай протести без клекане на тоя и на оня

  3. В.Младенов // 12.10.2016 в 17:22 // Отговор

    Всички сме с вас.Но защо трябва да сте анонимни.
    Без борба няма победа !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien