Поставят скоростоограничители на улици в Дупница след подписка

Скоростоограничители на ул. "Драгой болярин" в Дупница да бъдат поставени, реши комисията по безопасност на движението към Община Дупница. Темата бе коментирана след входирана подписка от жители в квартала. Причина за искането им е, предпоставки за ПТП-та и развиването на висока скорост от водачи на МПС. С положително становище излезе комисията и за още една подписка, с която се настоява за вземане на мерки по ул. "Свети Иван Рилски" в района на детския център. Мотивите на подписалите се под искането е заради постоянното присъствие на малки деца в района. Решено бе да бъде изградена пешеходна пътека и обозначена съгласно законовите разпоредби.
Комисията разгледа и искането на живущи по "Самоковско шосе" за поставянето на скоростоограничители в района, заради развиването на висока скорост от шофьори. Пътят се стопанисва от Областно пътно управление-Кюстендил, в чийто правомощия е предприемането на действия. Становището на Комисията, което ще бъде изпратено към областно пътно управление е за "предприемане на мерки за ограничаване на скоростта".

Print Friendly

1 Коментар на Поставят скоростоограничители на улици в Дупница след подписка

  1. А шумоизолиращи пана, като на магистралите по главните улици – КОГА ???
    Визирам проблема с „донорите“ с преработените ауспуси и скрити регистрационни табели които тормозят града денонощно, и по лошото е, че те остават с чувството, че са над закона и сигурно е така.
    Г-н Кмете ако Полицията си вършеше работата, нямаше да ви трябва „ПАЯК“.
    Нали знаете къде отиват парите от фишовете.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien