Поставят още три „легнали полицаи“ в Яхиново, проблемът остава… в главите

Три легнали полицаи ще бъдат поставени на главната улица, където завчера стана зловещата катастрофа, коствала 5 човешки живота в Яхиново. Това реши на своето редовно заседание Комисията по безопасност на транспорта в общината. "Ще бъдат монтирани до края на следващата седмица три "легнали полицаи" в този участък. Държа обаче да отбележа, че те не решават проблемите, те са само превантивни. И много са прави тези над 200 деца, които бяха тази сутрин на площада, за да изразят позицията си – проблемът е в главите, в липсата на още по-строги закони и задължителната родителска превенция. Пример е с инцидента от миналата седмица при "Климент Охридски", когато 17-годишен с почти 2 промила алкохол и без книжка се нацепи в стълб, който е само на 3 метра от повдигната пешеходна пътека и с мигащ светофар. Подкрепям като гражданин напълно исканията на учениците от града за по-строги закони", коментира след заседанието зам.кмета и председател на комисията Крум Милев. "Преди две години след инцидент с моторист в Яхиново, сложихме легнал полицай и впоследствие бяхме атакувани с жалба и подписка, че е незаконна и тя бе махната. Имаме още два такива случаи. Пак повтарям, леганлите полицаи няма да решат проблема. Той се решава със строги закони и най-вече от самите нас", допулни Милев.

Стана ясно още, че над 10 легнали полицаи и повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат монтирани в града в мследващите месеци – улиците "Венелин", "7-а рилска дивизия" и Симеон Велики, Патриарх Евтимий, Орлинска и други. В селата Червен брег, Крайници, Самораново също ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки, като основно ще бъдат около училищата и детските градини.

От следващата седмица всекидневно пък ще се правят почасови акции във всички села и междуселищни пътища, както и ще се засили контрола в Дупница.

Print Friendly

4 Коментари на Поставят още три „легнали полицаи“ в Яхиново, проблемът остава… в главите

  1. Kmeta na iahinovo da ne pravi glupavi komentari a da napravi neshto za seloto.Za legnalia policai za koito givori i che niakoi si se e oplakal da go mahnat toi sigurno ne go e I vidial kak izglejdashe ,I s kakva visochina beshe.

  2. Най-големите виновници за тази трагедия са като се почне от КАТ,прокуратура,съд.Повечето от тези жалки хорица са изключително корумпирани и неграмотни,но достатъчно мързеливи и послушни.Точно те създадоха усещането за безнаказаност/ жестокото убийство извършено от Карастоянови,което повече от година не влиза в съда,бариерата пред частната болница са едни от престните примери/,на което дължим случващото се по пътищата в частност.Това с новите по-строги закони е пълна глупост и отклоняване на вниманието.Закони има, но проблема е в ХОРАТА,КОИТО ГИ ПРИЛАГАТ.Приветствам идеята на тези млади хора,но се опитват да им отклонят вниманието!!!Не може шеф на КАТ да е един тъпанар,който не можа в една детска градина да отговори на въпроса на едно 6 годишно дете какво е това пътно платно.Не може прокурор да е Емил Павлов,който нямаше като адвокат никакви клиенти и с проекциите на Галеви стана продажен прокурор,който е до ден днешен защитава хората от групата на Галеви.Но това са малко от примерите.И затова ако искат да постигнат нещо тези млади протестиращи хора трябва да насочат енергията си срещу истинските виновници!

  3. Йордан Йорданов // 13.05.2015 в 1:12 // Отговор

    „Комисията по безопасност на транспорта в общината“ – За първи път се чува че я има,или както се казва „След дъжд – качулка“,или поредното отчитане на дейност.Може пък комисията чака да се стопи снега в края на август за да се положат така наречените „легнали полицаи“,които може да не решават проблема , но спомагат за намаляването на скороста, но след август идва септември и идва време да се махнат въпросните скоростоограничители.А тази комися запозната ли е с движението в града,общината, или го наблюдава от кабинета в които заседава.А заедно с комисията и КАТ и Полицията.Може ли на главни пътни артерии да се спира безразборно ,който където си поиска ,дори да има знак за забранено спиране,дори да е автобусна спирка ,дори да е тротоар ? Да се раэходи комисията и КАТ по ул.Николаевска ,ул. Цар Освободител ,бул. Орлинска , ул. Св. Иван Рилски ,ул. Саморанска ,бул. Св. Княз Борис І и др.Може ли госпожа „силиконови ц.ц.“ да спира в насрещното платно без аварийни светлини ,при положение че има знак за забранено спиране , за да си купи две химикалки от по двайсет стотинки ? Това не е ли предпоставка за ПТП.Може ли г-н от ромски произход да стои на аварийни на пътното платно на главна улица,пак при наличие на знак забранено спирането, с увеличена музика , щото имаме туба в багажника ,и чакаме г-жата да купи два домата ? Може ли да живееш на главна улица , да имаш гараж , и целогодишно колата ти да стои половината на пътното платно ,половината на тротоара,и ако има сняг я местим за не я одраска снегопочистваща машина,т.е. ние мислим за нашата кола ,а не за това че тя пречи на движението десет месеца в годината и е предпоставка за ПТП ? Може ли да спираме на аварийни за да си купим един банан,щото сме дъщеря на еди кой и се сме качили в джипа на тате ? Може ли с мотора си да вдигам 180 км по св. Иван Рилски от М-тел до ресторант Рилски езера (приблизително 160 метра),или по улица Патриарх Евтимий от Авто-то ( СПТУ по транспорт) до пл. Мизия (градинката Монструков) ? ВСИЧКИ СА В ЛЕТАРГИЯ , И КОМИСИИ ,И ПОЛИТИЦИ ,И ПОЛИЦАИ ,И КАТ .Мога поне една седмица да Ви говоря за такива случки и да ги допълня със снимков материал.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ – ДВЕ ХИМИКАЛКИ , ДВА ДОМАТА , ИЛИ ЕДИН БАНАН – ДА КОСТВАТ ЖИВАТА НА ВАШЕТО , НАШЕТО ДЕТЕ . Защото децата не са „Ваши или наши“ – те са Ни Деца , независимо под какво име се водят, те са на Нас ,ние сме отговорни за тях. ТЕ ИСКАТ ДА ПОРАСТНАТ…………
    ДАНО СКОРО ДА ПРИКЛЮЧИ ЗИМАТА И ДА СЕ СЪБУДЯТ – И КОМИСИИ , И ПОЛИТИЦИ , И ПОЛИЦИИ , И КАТ………………………………………………

  4. Проблемът са депутатите и идиотското им държане. В Яхиново имахме повдигната пешеходна пътека преди 2 години, която БЕ ПРЕМАХНАТА. След подписка от живущи на улицата, че „не отговаря на европейските изисквания“ – била много висока, налагало се да я минават на първа. По европейски стандарти е тази на Цигането в Горна махала – 7 см на 1,5 метра. Е каква е файдата от нея. От полицаи знам, че още 3 са премахнати в Дупница по същата причина – жалби от живущи, че „много високи, не отговарят на условията и трябвало да минават на 1-а и се получавали задръствания“. Малумщина.
    Истерията с легнали полицаи не решава проблема на обществото ни. Миналата година един шофьор при Брезите скочи да бие някакъв от тези които монтираха легналите полицаи че било малумщина и само си трошели колите като задължително използва и голяма доза псувни. 2 минути седях и поне 10 шофьори минаха и псуваха и кълняха. И заради идиотските закони и нея махнаха. Но и ние сме си виновни защото винаги сме недоволни. Убеден съм че и сега ще има същия резултат – псувни, караници и жалби, защото някой пръдльо ще му тропне шарнира като мине през легналия полицай с 100

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien