Поставят 1500 метра нова канализация в село Самораново, мащабни дейности са предвидени и за с. Бистица

Поставяне на 1500 метра нова канализация се предвижда за село Самораново по мащабния проект на Община Дупница за “Градска пречиствателна станци за отпадни води”, информираха от общинския пресцентър.

По този начин ще бъде разрешен един сериозен проблем, който мъчи от години населението в селото.

Още по-мащабно е предвиденото в село Бистрица. Там ще бъдат изградени 2 броя колектори с дължина 1 250 метра по улици “Георги Димитров”, “Крайна”, премостване на р. Бистрица и земеделски път. Ще бъде изградена канализация с дъжина 2 710 метра по улици “Партизанска”, “Кирил и Методий”, “Малина”, “Здравец”, “Русалка”, ”Победа”, “Зелен път”, “Вела Пеева”, “1-ви Май”, “Герена”, “Ален мак”, “Комсомолска”, “8-ми Март”. Изграждане на нов водопровод с дължина 520 метра в селото е предвидено по улици “Вела Пеева”, “Герена” и участъци по ул. “Здравец”

1650 метра ще бъде подменен съществуващия водопровод по част от улици “ Партизанска”, “В. Демиревски”, “Ален мак”, “Комсомолска”, “ 8-ми март”, “Здравец”, “Победа”, “Русалка” и “Зелен път”.

Както вече сме информирали, подмяна на водопренона и канализационна мрежа по този проект обхваща и два квартала в Дупница.

В следващите дни кмета на общината инж. Методи Чимев ще се запознае на място с конкретните райони обхващащи тези ремонтни дейности.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Поставят 1500 метра нова канализация в село Самораново, мащабни дейности са предвидени и за с. Бистица

  1. Тия села требе да ти целуват клраката кмете ама ние у другите села що праиме с това а

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien