Поредно клане на делфини в Япония

Повече от 200 делфина вече втори ден са затворени в малък залив Тайдзи в Япония. Най-вероятно рибарите утре ще започнат да ги убиват за месо, затова алармираха редица международни еко организации цитирани от водещи агенции. Водите в залива вече са окървавени, тъй като делфините се опитват да излязат от загражденията, съобщаава CNN.

Убийството на делфини е забранено в много държави, но има и такива, в които уловът е разрешен като Индонезия, Япония, Турция и на Фарьорските острови. Най-ярко от всички в този мрачен списък се откроява Япония, в която ловът на делфините за разлика от Фарьорските острови се разрешава не само един път годишно, а през цялата зима. Така например, близо до еидн малък град тайдзи през този период намират смъртта си повече от две хиляди делфини, а за една година в цяла Япония, броят на убитет делфини според някои оценки достига до 10 хиляди. Между другото на Фарьорските острови, тази цифра е много по-малка и не достига и  хиляда.

dofins

 

 

 

 

 

 

 

Различни са и целите, преследвани от японците и фарьорците, убивайки делфини. Ако за жителите на Фарьорските острови това е един вид ритуал, по време на които те демонстрират своята смелост, то за практичните японци, това е просто начин да се печелят пари. Факт е, че делфинското месо в Япония е скъп и изискан деликатес, а търсенето е постоянно и доста високо.

 

zadupnitsa.com

Снимка: CNN

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien