Поредица от инициативи днес в Дупница, организирани от библиотеката към читалище „Зора 1858”

По повод Международния ден на книгата и авторското право 23-ти април, библиотеката към читалище „Зора 1858”-Дупница организира поредица изяви, насочени към популяризиране на четенето.

През целият ден днес в залите на библиотеката гражданите могат да направят безплатна регистрация за едногодишна читателска карта, да ползват без такса всички други услуги, да разгледат витрини с творчеството на Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес, а за най-малките е подготвена мултимедийна презентация на приказки от Ханс Кристиян Андерсен.

На специален „щанд” пред читалището, от 11:00 до 17:00 часа , библиотечни служители ще подаряват на любознателните, по техен личен избор нови книги и подбрани от фонда на библиотеката. Ще бъдат връчени специални грамоти на най-редовните и дългогодишни читатели на читалищната библиотека.

От 17:00 ч. на площад „Свобода”, до фонтаните, ще се проведе втората кампания „Чети с мен”, участие в която са заявили дупничани с различни професии и възраст. Те ще четат любими откъси от произведения на Шекспир и Сервантес, чиито годишнини от рождението и смъртта им се отбелязват именно на 23 април. Сцената и микрофоните са достъпни за всички, които желаят да се присъединят към инициативата.

Print Friendly

1 Коментар на Поредица от инициативи днес в Дупница, организирани от библиотеката към читалище „Зора 1858”

  1. Хубава инициатива, дано има такива, които още обичат книгите

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien