Поне 11 бебета са се родили в Дупница с пари от общината за ин витро-процедури

Заявления за финансиране на "ин витро" процедури от бюджета на Община Дупница се приемат от днес, информират от пресцентъра на кметството. Двойките с репродуктивни проблеми ще могат да разчитат на финансова помощ на стойност 1 500 лв. на семейство. Това е 4-а кампания на територията на Дупница, като за досегашните три години се отделяха по 15 000 лева. В тазгодишния бюджет, по предложение на кмета Методи Чимев сумата за това е вече 20 000 лева.

През миналата година бяха финансирани 13 двойки, като броят на кандидатстващите семейства с репродуктивни проблеми расте всяка година. За изминалите 3 години с рожби са се сдобили 11 семейства, като точната бройка може да е и повече, но по обясними причини не всички семейства са подали информация, допълват от администрацията.

Крайният срок за кандидатстване е 17 септември 2015 година, като документите се подават в деловодството на Община Дупница. Впоследствие, комисия от Общински съвет-Дупница разглежда документите при строга конфиденциалност. Критериите, на които трябва да отговарят семействата са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет и са публикувани на официалния сайт на Община Дупница.
Решението за финансиране на такива семейства в Дупница бе взето през 2012 година след среща на областния координатор на фондация "Искам бебе" Силвия Маданчева и кметът Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien