Погват собствениците на безстопанствени коне в района на Парк „Рила“ и жк „Бистрица“

Акция за безстопанственото пускане на коне и друг добитък в района на град Дупница започват от Контролното звено към Общината и отдел “Екология”, съобщиха от пресцентъра. До кмета на града инж. Методи Чимев са изпратени сигнали за разхождащи се свободно коне най-вече в района на и над жк. “Бистрица” и разпореди акцията.

Потокът от автомобили и хора е много голям в района, заради Парк “Рила” и изскачащите на пътното платно коне създават предпоставки за ПТП-та. Преди няколко години, на входа на Парк "Рила" в посока село Бистрица имаше сва случая на автомобили, които бяха ударили коне, завършили фатално за шофьорите. Собствениците ще бъдат първо предупредени писменно, а при повторно нарушение санкционирани според Наредбата за отглеждане на домашни животни от 100 до 400 лева за физически лица и от 600 до 1000 лева за юридически лица. Акцията ще бъде отворена през целия летен период и ще се реагира на сигнали за безстопанствени животни, допълват от кметството.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на Погват собствениците на безстопанствени коне в района на Парк „Рила“ и жк „Бистрица“

  1. Е, как може да има собственици на безстопанствени коне, не разбрах.Или са безстопанствени или имат собственици, които не се грижат за тях, съгласно закона.

  2. Анонимен // 28.08.2014 в 0:11 // Отговор

    mnogo dobre znaete koi sa stopanite

  3. Анонимен // 28.08.2014 в 0:13 // Отговор

    konfiskyvaite gi

  4. Анонимен // 28.08.2014 в 0:14 // Отговор

    ili gi vdigaite s paiak

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien