„Подписка“ за Капланов заради заплаха за убийство, съдът в Дупница го оправда за друга такава

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Подписка“, по отношение на Васил Капланов. Лицето е привлечено Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница като обвиняем за закана за убийство. Съдът отмени определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на Капланов не бе взета мярка за неотклонение, след внесено искане от прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Васил Капланов

Според обвинението, на 01.05.2022 г., пред мотоклуб „Неразделни братя“ в гр. Дупница, Капланов е отправил закана за убийство към Димитър Недев, като от автомобила си е насочил огнестрелно оръжие – пистолет към него и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
Окръжен съд счита, че разследването е в първоначален етап и събраните доказателствени средства са достатъчни за формиране на подозрение към съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние. Не са налице другите две предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение- реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.
Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил взе по отношение на обвиняемия Васил К. мярка за неотклонение „Подписка“ е окончателно и не подлежи на обжалване.
Това е второ дело за заплаха на Капланов към Недев. По първото такова, РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели, призна подсъдимия Васил Капланов за невиновен в това, че: на 31.08.2020 г. в курортен комплекс “Слънчев бряг“, община Несебър, в хотел “Н…..“, се е заканил на Недев с престъпление против неговата личност – с убийство, с думите: „Децата ти ще останат сираци“.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок, считано от днес.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien