Подновиха процеса за конфискация на имуществото на братя Галеви. Съдът се отказа от желанието си да ги разпитва

Днес отново тръгна процесът за конфискация на имуществото на Пламен Гален и Ангел Христов. Делото се гледа в Кюстендилски окръжен съд. Там стана ясно, че Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество оттегли искането си за явяване в съда на Пламен Галев и Ангел Христов, като  поиска от съда  да бъдат разпитани 7 свидетели от Гърция, Кипър и Сейшелските острови.  Тези от Гърция и Кипър ще бъдат разпитани в България, а тези от Сейшелските острови на място, като могат да присъстват адвокатите и особените представители по делото, съобщи DarikNews.bg  Четири експертизи за автомобилите, недвижимите имоти и огнестрелното оръжие, както и графологическа експертиза да бъдат изготвени по делото за конфискация на имуществото на Галев и Христов  и техните съпруги, разпореди съдия Таня Костадинова. 

Според комисията, има косвена връзка между влязлата в сила присъда на Братя Галеви, като участници в организирана престъпна група и придобитото от тях имущество. Защитниците отрекоха такава връзка, защото те са осъдени за престъпления през 2007- 2008 година, а имуществото е придобито преди това. Адвокат Анани Константинов прогнозира, че делото ще приключи в рамките на 3 години. "Според мен пред КОС делото ще приключи до юни месец и след това на по- горните инстанции ще се забави максимум до 3 години. Може да се наложи да пътуваме и до Сейшелските острови", заяви Константинов.

"Няма смисъл да се разпитват свидетели от чужбина, само за това да се каже, кой управлява дадено дружество. Това може да се докаже с документи. Не знам, какво ще питат тези свидетели.С толкова много твърдения от Комисията, които нямат никакво отношение към делото, с толкова много движение и действия, които нямат отношение се цели една мащабност и забавяне на делото. Просто Комисията работи за имидж, за това, че трябва да им се вземе имуществото на тези хора ", каза адвокат Капка Гергинова

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien