Почват кърпенето на дупките по междуселската мрежа в Дупнишко

Рехабилитация на 4-класната пътна мрежа на територията на община Дупница ще започне от сряда, обявиха от пресцентъра на кметството. Тази година от бюджета на Общината бяха заделени 182 500 лева (с ДДС) за тази дейност. Ремонтните дейности ще бъдат извършвани от “Автомагистрали Хемус”, които единствени се явиха на процедурата по избор на изпълнител. Първата отсечка е от входа на жк “Бистрица” (посока село Бистрица) до подстанция “Марек”, а след това се преминава по трасето Дупница-Яхиново-Червен брег-Крайници до Самоковско шосе. Третата дестинация е Дупница – Самораново. Графикът ще продължи и с другите направления след съгласуване на фирмата – изпълнител с Община Дупница.

В същото време, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев е изпратил писмо до Областно пътно управление-Кюстендил, в което настоява да се предприемат незабавни мерки с ремонтиране на всички републикански пътища на урбанизираната територия на града, допълват от Общината. Това включва поставяне на нови или подмяна на пътни знаци, възстановяване на пътна маркировка, както и подържането на тревните площи. Три са отсечките, които попадат в този обхват- от входа на Дупница (идвайки от Кюстендил) до включването на Е-79, от Е-79 в района на бензиностанция ОМВ през “Пътни строежи” до Асфалтова база, и от светофарите на ул "Саморанска" до изхода на село Самораново.

В следствие промени от Закона за пътищата, от тази година АПИ няма да подписва споразумения с Общините за подържане на републиканските пътища на урбанизираната територия на населени места с население до 100 000 жители. Досега цитираните дейности, както и снегопочистване през зимния сезон, се извършваха от съответната община чрез подписани споразумения с АПИ. От тази година тези дейности ще се осъществяват от пътното ведомство.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien