Почна ремонт на калната улица под пазара в Дупница

Започнаха строително-ремонтни дейности на затвореното пространство в района на ул. "Булаир" в Дупница, информират от пресцентъра на кметството. То не попадаше в обхвата на дейностите по проекта "Зелена и достъпна градска среда" и на 1 декември миналата година, живеещите в района бяха входирали подписка до кмета на Общината инж.Методи Чимев с молба да бъде ремонтирано пространството. До сега площта се използваше от десетки автомобили за паркинг и създаваше проблеми на живеещите. Мястото не е ремонтирано никога и в дъждовния сезон привличаше вниманието с многото кал и вода и бе известна като "калната улица".

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа пресконференцията преди седмица, инж.Чимев обяви, че се изготвя вече проект за дейностите там и до дни ще стартират. "Имаха пълно основание живеещите в този район да искат рехабилитация на това пространство. На фона на строителните дейности по проекта, мястото щеше да загрозява района", лаконичен бе Чимев.
Направеното заснемане е показало, че няма опасност от задържане на вода. Полагане на нови павета, каквито се използват по проекта и зелени площи ще бъдат изградени. От там до кръстовището с ул. "Св.Иван Рилски" ще бъдат монтирани и предпазни огради, които да ограничат безразборното паркиране по тротоарните площи.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien