Почина млада жена болна от СПИН, живяла в Дупница

Само за близо месец втора млада жена от област Кюстендил, почина от СПИН. 30-годишна жена издъхна в реанимация на МБАЛ – Благоевград от тежка пневмония с усложнения след 72-часова борба на лекарите за живота й. Младата жена е приета по спешност в събота, след оказана първа помощ на място в Кочериново от екип на Спешен център – Рила. Тежкото й състояние с белодробно заболяване и срив на имунната система предизвикало съмнение в лекарите. Веднага са предприети спешни мерки за диагностично уточняване, направеният бърз тест за наличие на ХИВ е реагирал положително.Взети са кръвни проби, които са изпратени в Националната лаборатория за ХИВ/СПИН в София, окончателните резултати ще станат известни днес. Заради бързия тест, който показал наличие на ХИВ инфекция, своевременно е информирана Регионалната здравна инспекция в Благоевград, служители работят по случая, пише struma.bg.Екипите, които са имали контакт с болната жена, са работили при засилени предпазни мерки, защитно облекло, маски и ръкавици. Предстои изследване на всички медици, които са имали контакт с пациентката, инкубационният период за позитивиране на ХИВ инфекция е 30 дни, необходими са и последващи изследвания след няколко месеца. Младата жена беше преведена в кома и поставена на апаратна вентилация за овладяване на тежкото й състояние, но въпреки предприетите реанимационни действия, бързо развиващата се инфекция доведе до фаталния край.

Знае се, че 30-годишната жена от 7 години живее в Дупница, засега не е известно как се е озовала в Кочериново, откъдето с линейка е докарана в МБАЛ – Благоевград. По време на болничния й престой близки не са я посещавали. Не е ясно и точно откога е заразена с ХИВ инфекция, но тежкото протичане на болестта й показва, че е носител на заразата поне от 5 години.

Само преди три седмици 33-годишна жена, болна от СПИН, издъхна в общинската болница в Дупница. Тя е постъпила за болнично лечение с тежки усложнения – перитонит, изпаднала в кома и въпреки лекарските усилия издъхнала, а изследванията показали, че е била болна от СПИН.

Print Friendly

4 Коментари на Почина млада жена болна от СПИН, живяла в Дупница

  1. Дали има късметлии дето са спали стая в Дупнца ааааа?

  2. Жената е от ромски произход и не е от Дупница, а от Сапарева баня

  3. От Сапарева баня беше жената която почина преди месец. Тази е друга

  4. Ромка от Дупница

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien