По пощ@т@: Дупничани, гласувайте само за дупничани! Айде стига кюстендилци вече!

На редакционната поща получихме интересен мейл от наш съгражданин подписал се като ГОРД ГРАЖДАНИН НА ДУПНИШКА ОКОЛИЯ. Публикуваме мнението му без редакторска намеса:

Уважаема редакция на задупница.ком, Ще се радвам да публикувате моето мнение и виждане по един изключително важен за нашия обичан град проблем. Проблем, който се влачи с години и който трябва да бъде приключен. Приключен още след две седмици на 5 октомври. От години сме в сянката на Кюстендил, един изкуствено създаден областен център, у който две шивашки фирми са най-големите компании, а всичко друго е администрация, администрация и пак администрация. В Дупница от години сме осигурявали с бизнеса и с какво ли не парите на областния ЦЕНТЪР. А мъките са за нас, харчлъка за пътуване до там е пак на наш гръб. Че и депутатите пак от там. Всичко хубаво за тях, леснината за тях, а за нас борбата и да се мъчим и нервираме. Аз казвам – ай сектир. Писна ми бе хора. На вас не ви ли писна. На всички избори се питаме само едно – ще има ли депутат от Дупница и като вкараме един си викаме, бре, имаме депутат. То не че досега сме случили на такъв де, ама дет се вика, пак викаме, че си имаме депутат, виждаме го по телевизията да ни обяснява нещо, което и те не разбират, ама…абе дупнишки депутат. Ако стават за нещо, са в сянката и под опеката на водача си от Кюстендил. Или пък въобще не стават. Нема мърдане. Да ви давам ли примерите, като ги погледнете кои са били и ще видите, че са все такива. Едно време Панчо Панайотов се опита нещо да направи, ама бързичко му свиха перките, тегли им една дълга и се махна. Май с него се изчерпаха бунтарите. От тогава са все интересчии и самовлюбени типове. Седят на топло в креслата у Народното събрание, лафче мохабетка, кебапче за 20 стотинки гарнирани с бонфилета за по 40 стотинки, служебната количка, хаха хихи и на края на месеца айде едни 6-7 хиляди лева. Знам като пряк участник в един случай за един наш депутат преди години когато тръгна още на втория ден след като влезна у Народното събрание да мести една администрация в Дупница. Да открива клон да бъдем по-точни, за да не се пътува до Кюстендил. Олееее, за 7 дена го смачкаха другите 4-ма депутати всичките от Кюстендил. И после беше разочарован и вика: "Голям таш…к са. Уж сме политически опоненти, ама а се пипна нещо у Кюстендил, а скочиха всичките. Сам невъзможно да се справя. Кюстендилци са кратунари, ама шовинизма ги тресе като сърбите". Сещате се за кой дупнишки депутат говоря, нали?

И знаете ли какво ме притеснява. Днес (б.ред.-мейлът е получен в четвъртък) гледам Бат Сали както го викат и той дошъл у Дупница и той се наредил. Няма да се учудя и ДПС да вкарат един депутат от областта. Видехме как цели ромски квартали гласуваха за ДПС на евроизборите, а представете си какво ще се случва сега. А в лошия случай нещата ще са в съотношение 1 БСП, 1 Герб, 1 ББЦ и 1 ДПС. И никъде там няма дупничанин. Да не говориме че Бареков чак на 3 место сложил дупничанин. Е ще си чака тогава вота от миньорите и теца дето ще гласуват под строй. Симпатични ми са патриотите от НФСБ и ВМРО, ама там сложили 3 место има няма 80 годишен дупничанин сменил 5 партии. Гавра бе. Ей така за цвят ли сме ние дупничани.

При единични депутати от различни партии, Кюстендил са минимум с 3-ма, а за Дупница остава от трите най-дългото. И пак ще духаме супата и разчитаме на лоби. А защо да не сме в обратна или поне в по различна конфигурация. Защото Манолова и Калфин са ясни и със запазени места у парламента и ей ти ги две места, останаха още две. А двамата да сте ги видели да свършат нещо за дупнишка община че аз не мога да се сетя. Един пример ми дайте само един и си връщам думите назад. Мои приятели от Кюстендил на които мога да се доверя напълно знаете ли какво ми казаха? В Кюстендил се мобилизират така – БСП готви преференции за 3-ия в листата некакъв си Харалампи човек на Манолова а герберите правели същото с третия си в листата и заместник кмет на Кюстендил Виктор Янев. Дали е истина или не е ама аз вярвам че е така и съм убеден дори. А къде са дупничани?????? Май само една партия има дупнишки водач Йонко Гергов ама то тази партия май у целата страна взема колкото него сам. Реформаторите пък издигнали некаква Репуц която нито съм я чувал, нито виждал, а май и името й не съм запомнил правилно, ама като им гледам резултатите от евроизборите нема да влезне. И затова не е кюстендилка де. Наглостта на кюстендилци стига до там че даже първи в листата на АБВ е не само кюстендилец, но и човекът който защитава интересите на мюфтийството да вземе имотите от България. Същият този на който ме е срам името да изрека се бори да даде на чалмите Тюрмето и аз ще разчитам на него. То и в Кюстендил май не го харесват много, ама все пак е от там и все нещо ще свърши, ако не дай си боже влезе.

Айде сектир бе, айде стига вече дееее. Докога?

Е сега имаме възможност да направиме нещо, поне да се опитаме. И това трябва да е първата крачка към отделянето от влиянието на Кюстендил и техните депутати. Да не говорим че из храстите изскача и ДПС ама да си плюнеме у пазвата за тия.

Всички дупничани, които го прочетат да го предадат на другите, а е на третите и така до 5 октомври. Не само че трябва да гласуваме, но и да гласуваме не само за партията, но и за дупничанина. Герб ли, БСП ли, Зелените ли… абе която партия сте избрали гласувайте за нея. Но гласувайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и с преференция за ДУПНИЧАНИН. Защото всеки глас е много, ама много важен. Че организацията в Кюстендилско тече и да не стане като в Геомилевото: "Последните ще станат първи" и да има четворка кюстендилци. Пък ние нека се кефиме коя партия победила. Кел файда, защото за нас ще остане некоя трохичка, за сметка на тези градове с лобита, демек с депутати. Така че това е все пак шанс да е малко по-лесно за града. Няма да е много, но пак е по-лесно.

На 5 октомври призовавам всички дупничани да гласуват за партията която са си ибрали но и да отбележат задължително преференция за дупничанин. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Да спрем кюстендилсккият вот, да размием циганския вот и опитаме да вкараме двама дупничани. Като ги гледам нашите дупнишки кандидати от абсолютно всички партии, всички до един са много калпави. Без изключение, вярно е. Но дето се вика калпави, калпави, ама все пак дупничани. Нека си богатеят ама все пак и нещичко ще свършат. А нещичко е все пак повече от нищо, което ни чака, ако влязат само кюстендилци.

ДУПНИЧАНИ, ДА ПОКАЖЕМ ДУПНИЦА НА КАКВО Е СПОСОБНА!

Print Friendly

6 Коментари на По пощ@т@: Дупничани, гласувайте само за дупничани! Айде стига кюстендилци вече!

  1. Напълно споделям.Само не гласуайте за ДПС и патерицата им наречена Бюрек бз цензура. Гласувайки за тях получавате и Доган и Пеевски още по силни

  2. Кюстендилци са просто по-качествени хора.Дупница винаги ще си остане под Кюстендил административно,а и не4 само административно.И какво е виновен Кюстендил на Дупница за нейната неоправия?Стига примитивизъм,стига с тия от времето на комунизма останали противопоставяния Дупница-Кюстендил.Много елементарно е да се играе на тази карта.Вярно,Кюстендил не е цъфнал,но Дупница е един съвсем западнал град.

  3. А ме Билянче,не те знам,ама най вероятно си позападнала и ти кат нас

  4. Господинова // 20.09.2014 в 15:54 // Отговор

    Съгласна съм, че трябва да подкрепяме наши съграждани. Само така имаме шанс да се направи нещо повече за Дупница. Призовавам да дадем глас не просто за партия но и за дупничанин

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien