Площадка с професионален стрийт-фитнес правят в Градската градина, монтират в петък

Доскорошният "паркинг" в зелените площи вече ще бъде фитнес-площадка за обща физическа тренировка.

Професионално стрийт-фитнес съоръжение ще бъде монтирано този петък в Градската градина. Идеята се родила на група младежи от града, които редовно посещават любимото място за отдих на стотици граждани и ползват двата уреда – успоредка и висилка за упражнения. "Интересът не е голям, а огромен към този вид фитнес. По което и време да се качите, ще видите от 14-годишни до 40-годишни да тренират, а двете съоръжения няма как да поберат всички желаещи. Градската градина се използва от спортните клубове, от десетки мъже и жени за бягане и тренировки и едно такова съоръжение ще бъде от още по-голяма полза за всички и най-вече за здравето. С няколко момчета се срещнахме с кмета г-н Чимев, обяснихме му каква е идеята и веднага се съгласи. Ние самите избрахме съоръжението, което ще може едновременно да се използва от 6-7 човека за най-разнообразни упражнения, както и теренът, който на практика трябва да е зелени площи, но се е превърнал в паркинг. Сега поне ще има положителна полза. Очакваме го с нетърпение", обясни един от инициаторите на начинанието Войслав Пашов.

Професионалното съоръжение ще се разполага върху 90 квадратни метра, като се очаква да бъде монтирано този петък. Площадката е вече подготовена от работниците от строителния отдел на Община Дупница. "Признавам си, че нямах идея колко голям е интересът към стрийт-фитнеса, който се практикува от мъже и жени и особено млади хора от всякаква възраст. Убедих се лично, че стотици се занимават в града и то предимно млади хора, а мястото в Градската градина им е любимо. Благодаря за идеята на тези млади хора, които дойдоха с готово предложение и идея. ще се радвам и други идеи от младите да постъпват и съм готов винаги да ги обсъдим. Разговаряхме вече и с организаторите на републиканските първенства по стрийт-фитнес и от следващата година, Дупница ще бъде вече част от календара", коментира инж.Чимев.

Print Friendly

1 Коментар на Площадка с професионален стрийт-фитнес правят в Градската градина, монтират в петък

  1. Кметът можеше да запази тревните площи в тази част на градската градина като сложат една ниска красива ограда,нямаше да бъде нито скъпо,нито сложно за изпълнение.Така ще спре достъпа на коли в тревата.Да видим колко време ще се запазят здрави уредите, като се знае понякога какви млади хора идват нощем на сегашните лост и успоредка.Не намалявайте зеленината в града.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien