Пиян шофьор и с кокаин в колата спипан в Дупница, влизат ефективно зад решетките

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, както и за държане на кокаин.
Подсъдимият Крум В. /от гр. Бобов дол, осъждан/ се признава за виновен в това, че на 29.03.2023г. в гр. Дупница, в района на градинката „Левски“ е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,97 промила на хиляда, за което и при условията на чл. 55 от НК е съгласен да изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца. Съдът му налага и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 6 месеца, като му бъде приспаднато времето през което е бил лишен от това право по административен ред, считано от 29.03.2023г.
Подсъдимият се признава за виновен и в това, че без надлежно разрешително е държал високо рисково наркотично вещество – кокаин с него тегло 0.18 грама, на стойност 39,60 лв., за което и при условията на чл. 55 от НК е съгласен да изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца.
Районен съд – Дупница определя едно общо наказание, най – тежкото от тях.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien