Петьо Костадинов-Полковника: Марек да реагира незабавно в съда, включително и срещу УЕФА

Най-вероятно поради високите температури в сряда и ниските в четвъртък, съм попаднал в емоционален, интелектуален и функционален дисбаланс.
Чух нещо за наказание на Марек и за някакви 10 000 лева. Поради отсъствието на възможност в дъждовното време за приятна разходка в парка се отдадох на прочитането на решенията на едни комисии, на дейността на други.
След, като разбрах колко се е загрижила за етиката в българския футбол едната комисия си наложих да се запозная, все пак, с наказанието на дупничани. И чета решение на Дисциплинарната комисия в частта, която ме интересува:
По т.2 от дневния ред 
За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на ОФК "Марек 2010” гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага имуществена санкция на ОФК "Марек 2010” гр. Дупница в размер на 10 000 лв.
И на секундата си загубих немногото пломби. Всеки ден съм в компанията на талантливи и можещи юристи. Пиша тези редове без да ги питам, за да не проличи намесата им.
1. Както и да го погледнеш, разбираш, че санкцията от 10 000 лева е за "сериозни съмнения". 
2. "…на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага.."
Трябва да призная, че много се надявам да получа помощ от природозащитните организации и всякакви там енималистични движения с хуманни намерения. Защото имам сериозни съмнения, че ми е ограничена личната свобода. Павианът Гошко от Софийския зоопарк поразително прилича на мен и настоявам за компенсация от 1 000 000 лева (б.а. – приемам още следните валути: EURO, USD, CHF, GBP) , защото без сериозно съмнение няма да има кой да направи генетичен тест за доказване на обратното. Аз все пак имам шанс да се обърна към тези организации и движения. Към кого да се обърне дупнишкият член на Българския футболен съюз!?
Що се отнася до основанието, то ще спомена, че както казват оттатък западната ни граница – суза ми е из ока канула.
Чл.46 със съответните алинеи от какво??? Викам си, като е наказание, да взема да погледна Наказателния кодекс. Има Чл.46, но алинеите никакви ги няма. Иначе пише: Чл. 46. При конфискация държавата отговаря до размера на стойността на конфискуваното имущество за възстановяване на вредите, причинени с престъплението, и след това и за задълженията на осъдения, възникнали до възбуждането на наказателното преследване, когато останалото негово налично имущество не е достатъчно за възстановяване на вредите и за изплащане на задълженията. МАЙ НЕ Е ТОВА…
Като стар търговец от зората на българското пазарно стопанство, реших да проверя Търговския закон. Тук въпросният член е по-дълъг. Но пък не чак толкова, че да струва 10 000. Иначе и в него отварят дума за уреждане, а именно: 
Чл. 46. (1) Вътрешните отношения между търговския представител и търговеца се уреждат от договора им. При липса на друга уговорка търговският представител сам обзавежда своето работно помещение. Ако в договора не е посочено възнаграждението, дължи се обичайното за този вид представителство.
(2) Представителство по предходната алинея не може да се възлага и на друго лице в същия район.
(3) Търговският представител е длъжен да отбелязва в документите, които издава, и в търговската си кореспонденция данните по чл. 13 . МАЙ И ТОВА НЕ Е…
Спирам дотук с членовете, защото много голям член стана.
А извън сарказма бих искал да посъветвам клуба от Дупница незабавно да реагира, включително в съда. Включително срещу УЕФА!!!
Както казах, дружа с талантливи и високоподготвени юристи. Вероятно от тях съм чул, а не от покойния си дядо-овчар, че всеки е невинен до доказване на противното. Колкото и да влизам във възраст, едва ли го помня от времето на Римската империя.

Да не говорим за павиана Гошко и неговото положение в сравнение с приматите в скъпи костюми, но останали на четири крака, поради генетична обремененост.

назаем от: prosport.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien