Пешеходна пътека в Джерман създава опасност за живота на хората

От Община Дупница изпратиха днес сигнално писмо до Областно пътно управление във връзка със сериозна грешка на пътното платно в Джерман, информират от пресцентъра на администрацията. На мейла на кмета инж. Методи Чимев, наблюдателни жители са подали сигнал за неправомерно поставена пешеходна пътека на главен път Е-79. "Искам да благодаря на хората, които изпратиха сигнала придружен със снимки, защото наистина при сегашната ситуация се поставя под риск живота на пресичащите от жп спирката. Разпоредих проверка и от нашия отдел "Транспорт" потвърдиха за неправомерното й изграждане.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЩе подадем сигнал до Областно пътно, които стопанисват и поддържат главен път Е-79 да вземат мерки, за да не рискуваме здравето и живота на хората. Знаете, че в този район движението е много интеензивно и има много пресичащи хора", обясни кмета на Общината инж. Методи Чимев.
Пешеходната пътека е изградена на 25-30 метра преди жп-прелеза. За да пресекат, хората реално трябва да вървят по пътното платно, което създава предпоставки за транспортни произшествия или да прескачат еднометрови храсти. Още по-куриозното е, че пешеходната пътека започва от тротоара и завършва в…мантинелата.

Пламен КАЗАКОВ

Снимки: Пресцентър Община Дупница

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

1 Коментар на Пешеходна пътека в Джерман създава опасност за живота на хората

  1. Тия като са го правили не са мислили Нема такава простотия Ама се чудя джерманци къде гледат верно че пресичат като овце навсякъде ама да мислят а децата си

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien