„Патриоти Дупница“ призовават всички да се присъединят към Богоявленският ритуал в града

За втора поредна година „Патриоти Дупница“ са основните организатори на ритуала по хвърляне и спасяване на Богоявленския кръст от водите на река Джерман.Миналата година над 3000 дупничани се събраха на Наковия мост и станаха свидетели на отбелязването на Йордановден. В тържеството се включиха 3-ма гайдари, които специално за ритуала пристигнаха от Смолян, както и танцьори от ФТА "Актавис", Тогава кръста бе изваден от Стефан Цеков, а събраните средства бяха дарени за лечението на 33-годишният Веселин Георгиев, който претърпя инцидент през 2015 година и е с парализа.

„Здравейте, драги приятели и съграждани. На 06.01.2017 – Йордановден, за пореден път ще се проведе хвърлянето на богоявленският кръст в студените води на река Джерман. С радост ви каним да се присъедините към един от най-древните християнски обичаи и заедно да повдигнем българският дух! Поверието гласи, че който влезне в ледените води на този ден – ще бъде здрав цяла година, ние от Патриоти Дупница може да го потвърдим. Всеки свободно може да дойде и да стане част от празника и по свой начин да се почувства БЪЛГАРИН И ХРИСТИЯНИН. Тази година отново ще организираме всичко с любезното съдействие на Община Дупница, за което и благодарим. Както всяка година, парите отиват за благотворителна кауза така и тази този път предварително ще има кутия за дарения, които после ще се включат в общата сума. Ще направим всичко възможно да се почувствате горди българи, на този ден, с приятна българска атмосфера, хора и музика, за здраве на целия град.“ заявиха от „Патриоти Дупница“.

Print Friendly

2 Коментари на „Патриоти Дупница“ призовават всички да се присъединят към Богоявленският ритуал в града

  1. Б.Николова // 02.01.2017 в 17:00 // Отговор

    В колко часа започва ритуала и хвърлянето?

    • ОТ 22.00 ЧАСА НА 05.01.2017 ГОДИНА. НЕОБХОДИМО Е ДА ДОНЕСЕТЕ ПОНЕ 1 /ЕДИН/ ЛИТЪР ВИСОКОГРАДУСОВ АЛКОХОЛ И НЕКАКВО ПАТРИОТИЧНО МЕЗЕ!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien