„Парична гаранция“ на обвиняем за грабеж в Бобов дол

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова взе мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1 500 лв. по отношение на Д.Г., привлечен като обвиняем за грабеж и за нарушение на Заповед за защита от домашно насилие. Съдът не уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – ,,Задържане под стража”.
Д.Г. е привлечен като обвиняем за грабеж. На 16.08.2021 г., около 05:15 ч. в Бобов дол е отнел чужди движими вещи: дамско портмоне и вътре в него- лична карта и банкова карта на името на Н.Г., и сумата от 60 лв., като е употребил сила, нанесъл удар по главата й, и я ритнал с крак в областта на кръста. Д.Г. е привлечен като обвиняем и за престъпление за нарушаване на Заповед за незабавна защита от домашно насилие.
Видно от събраните до този момент доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към деянията, за които му е повдигнато обвинение. Същият не се признава за виновен и не е дал обяснения. Не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като Д.Г. не е привлечен като обвиняем за престъпление, което е извършено повторно или при условията на опасен рецидив, не е осъждан за друго тежко умишлено престъпление от общ характер на „лишаване от свобода“ за не по-малко от 1 година. Обвиняемият е с постоянен адрес, на който е бил и открит, работи на трудов договор, пише в мотивите на съдия Мая Гиздова.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Д.Г. е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, може да се обжалва и/ или протестира пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien