Пътуващата изложба за делото на Васил Левски идва в Дупница от 17 февруари

Пътуващата национална изложба „Революция и свободата“ ще гостува в Дупница в периода от 17 до 25 февруари. Тя е свързана с делото на Васил Левски и е предоставена на Центъра за обществена подкрепа – „За да има щастие в детските очи“ град Дупница от национална библиотека „Св.св.Кирил и Методий“ по-случай отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски.
Изложбата ще бъде представена в четири основни училища, както и във фоайето на Общинска администрация. Идеята на изложбата е да покаже на всички, един по-различен начин за запознаване с делото на Васил Левски. Централно място в експозицията е отделено на оригиналите на личния бележник (тефтерчето) на Дякона, в което той е водил своите записки, бележки, сметки и пр. през последните две години от живота си, както и „Нареда на работниците за освобождението на българския народ” – изключителния и гениален програмен документ на Апостола и на Програмата и Устава на БРЦК от 1872 г. Подобаващо място в изложбата намират печатни издания за живота и делото на Апостола. Учениците и гражданите ще могат да видят експонатите на осем фото табла.
Изложбата ще бъде открита в ОУ „Евлоги Георгиев“ (понеделник); ОУ Св.“Климент Охридски“ (вторник); Община Дупница (сряда); ОУ Св.св.“Кирил и Методий“ (четвъртък); ОУ „Неофит Рилски“ (петък).

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien