ОУ „Евлоги Георгиев“ с празничен рецитал под надслов „България – свободна и млада“

По традиция в ОУ „Евлоги Георгиев“, град Дупница, се проведе празничен рецитал под надслов „България – свободна и млада“, посветен на  Националния празник на Република България – 3 март. „За свободата на земята ни паднаха безброй. Тяхната памет тачим, техните имена и лица помним, тяхното дело славим!“ С тези думи учениците от VI – те класове започнаха вълнуващия си разказ за знайни и незнайни герои, без чийто подвиг днес нямаше да носим достойно българското име. Припомняйки ни историята на нашата славна родина, учениците изпълниха и патриотични песни, като завладяха душата на публиката. Изпълненията на Александър ПублСавов, ученик от VII клас, и Деян Болюков от III клас, успяха да грабнат сърцата на всички и накарат да съпреживеят героизма на опълченците.

Развявайки българското знаме малките ученици от трети клас пяха патриотични песни и рецитираха стихове, посветени на Родината и нейното освобождение от турско робство. Всички в залата с много вълнение пяха най-българските песни, с което се преклониха пред паметта на знайните и незнайни борци за свободата.

Директорът на училището и учител по история Румяна Гиргинова, призова всички да благодарим за саможертвата на борците за свобода и за това, че ни има. Тя честити празника и завърши с думите на Вазов:

 „И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,

спомня тоз ден бурен, шуми и препраща

славата му дивна като някой ек

от урва на урва и от век на век!”

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien